Gustafsson ”stängs av” till april

Efter Alexander Gustafssons möte mot Daniel Cormier blev har rejält mörbultad. Svensken, som direkt efter sin match på UFC 192 fick uppsöka läkarvård, är enligt medicinsk expertis inte redo att gå match förrän första april.

En medicinsk avstängning. Det är den korrekta benämningen på tillståndet som Gustafsson nu befinner sig i, efter sin match mot titelhållaren Cormier. Det är en rutinåtgärd att UFC efter sina galor gör en bedömning av hur eller om fighters eventuellt behöver ta en paus från sitt tävlande. För Alex del betyder det i det här fallet att han i skrivandes stund är avstängd i sex månader men att han kan låta en läkare göra en ny bedömning efter 45 dagar och eventuellt få tiden förkortad. Detta om läkaren samtycker till detta via ett utskrivet läkarintyg. Alex manager Tomas Ghassemi kommenterade Alex situation enligt följande till Expressen.

– Den här avstängningen görs av läkaren direkt efter matchen på arenan. Han visste ju inte om Alex kanske brutit näsan eller hade hjärnskakning eller liknande. Men på sjukhuset efter matchen konstaterades att han inte hade några skador förutom märken och svullnade.

– Det här är mest en säkerhetsåtgärd.

Alex är inte heller den enda fightern som är ”avstängd” i dagsläget. Även Cormier är pausad fram till den 18:e november, Rashid Evan till den tredje och Ryan Bader till den 13:e oktober.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer