Nyhet

Inför UFC Fight Night 75

Nu återvänder UFC till Japan för Fight Night 75 på lördag. Huvudmatchen går mellan tungviktarna Josh Barnett och Roy Nelson. På många sätt är det vinna eller försvinna för de båda rutinerade herrarna.

Barnett (33-7, 5-2 UFC) har inte gått en match sedan knockout-förlusten mot Travis Browne i slutet på 2013. Nelson (21-11, 7-7 UFC) å sin sida, har med sig fyra förluster på sina fem senaste matcher. Inget drömläge för någon av dem, kan man tänka sig. Men det finns alltid en fördel med allt i UFC. Den som går segrande ur tungviktsmötet, står sannolikt etta eller tvåa på tur i en titelmatch, i och med bristen på utövare i tungviktsdivisionen.

Hur ser oddsen ut då?
Barnett är riktigt stark på mattan och är också en av de bästa clinchfighters i tungviktsdivisionen. Problemet för honom är att komma dit. Hans nedtagningar är inte längre vad dem var i början av hans karriär, även om det fortfarande är på mattan han glänser.Barnett är också otroligt stark – något som väger upp hans lite svagare tekniker när det gäller striking.

Nelson däremot, är en riktigt duktig boxare. Vilket kan te sig en aning otippat, eftersom Nelson har svart bälte i brasiliansk jiu-jitsu. Men det är sällan man får se något av de kunskaperna inne i oktogonen eftersom Nelson ständigt letar efter möjligheter att använda sin överhandshöger. Nelson är känd för sin rallarsving: att slå få gånger. Men riktigt, riktigt hårt. Trots att många menar att hans utseende och approach borde tala för en stagnerande utveckling, har snarare Nelsons boxning förbättrats genom åren och han har även blivit bättre när det gäller sparkar.
Problemet för Nelson är att han inte de senaste matcherna har tagit mycket stryk mot huvudet och hans en gång solida haka är försämrad.

Kommer Nelsons one-punch-knockouts räcka, eller får Barnett ner honom på mattan?

Svaret får vi på lördagen 26 september.

Sugen på mer? Här nedan har du en intervju med Barnett

och en intervju med Roy Nelson.

 

 

Nedan är kortet i sin helhet.

Huvudkort

  • Tungvikt: Josh Barnett vs. Roy Nelson
  • Mellanvikt: Gegard Mousasi vs. Uriah Hall
  • Flugvikt: Kyoji Horiguchi vs. Chico Camus
  • Bantamvikt: Takeya Mizugakivs. George Roop
  • Fjädervikt: Katsunori Kikuno vs. Diego Brandao

 

Underkort

  • Weltervikt: Keita Nakamura vs. Li Jingliang
  • Lättvikt: Nick Hein vs. Yusuke Kasuya
  • Lättvikt: Naoyuki Kotani vs. Kajan Johnson

Tidigt underkort

  • Weltervikt: Shinsho Anzai vs. Roger Zapata
Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer