Nyhet

Svenska truppen uttagen till Karate-VM i Jakarta

12-15 november äger VM i Karate rum för kadetter, junior & U21 i Jakarta, Indonesien. Sverige skickar en landslagstrupp på 11 deltagare, varav 9 inom grenen Kumite (fight) och två i Kata (teknik & form). Uppladdningen är i full gång.

– Ålderssegmentet som innefattas i denna trupp är mycket intressant inom svensk karate just nu och befinner sig på en framgångsrik kurva i sin utveckling. Svenska Karateförbundet ser en stor potential för dessa lovande talanger och ser fram emot spännande matcher och fina insatser på VM i Indonesien, säger Sarah Wennerström, generalsekreterare Sv Karateförbundet.

Vi tycker att det ska bli spännande att se vad denna trupp kan prestera på VM utifrån deras goda utveckling. Vi har valt att skicka två deltagare i kata till VM med hopp om att fler tar steget fram under hösten och att vi kan skicka en större trupp till kadett, junior- U21 EM i februari. I kumite skickar vi nio deltagare där flertalet redan har hunnit skaffa sig mästerskapserfarenhet. Det är en glädje för oss ledare att kunna skicka dessa duktiga utövare som ska representera vårt land på VM, säger landslagsledningen (Joakim Engman, Lennart Larsson, Per-Ola Engman, Micke Asklöf, Chi Tsa, Jasem Vishkaei och Karin Hägglund).

Truppen består av följande.

Kadett 14-15:

Loren Zarei Kumite – 47 kg, dam Karateklubb Elit, Lidingö.

David Engman Kumite – 70 kg, herr Sundsvalls Sportkarate, Sundsvall.

Junior 16-17:

Daniel Barkelind Kumite -55 kg, herr Eskilstuna Karateklubb, Eskilstuna

Anna-Johanna Nilsson Kumite – 53 kg, dam Wakajishi Karateklubb, Stockholm

Khai Troung Kata, herr Goju-kai karate do, Eskilstuna

U21:

Alexandra Haag Kumite – 61 kg, dam Shokaido Karateklubb, Fellingsbro

Lisa Rasmusson Kumite – 68kg, dam Sundsvalls Sportkarate, Sundsvall

William Engman Kumite – 75 kg, herr Sundsvalls Sportkarate, Sundsvall

Victor Bull Kumite – 84 kg, herr GAK Enighet, Malmö

Sebastian Brajic Kumite +84 kg, herr Centrum Sportkarate, Kristianstad/Sölvesborg

Lina Wåglund Kata, dam Wakajishi Karateklubb, Stockholm

Fighterpodden avsnitt 54: Fight Club Rush & Grappling Gäris

Kommentarer