Nyhet

Klara Svensson boxas för titel på Skoglunds underkort: ”Det är en fantastisk känsla!”

Tidigare i veckan kom Team Sauerland med den goda nyheten att Klara Svensson är klar för galan i Nyköping den 19:e september. Svensson (15-1, 5KO) kommer att ställas mot argentinskan Mariza Gabriel Nunez i ett möte om IBF:s världsmästartitel i lättvikt, och ”The Swedish Princess” är laddad för en kröning på hemmaplan. Fightermag passade på att ställa lite frågor till den högaktuella svenskan.

Tidigare i veckan kom Team Sauerland med den goda nyheten att Klara Svensson är klar för galan i Nyköping den 19:e september. Svensson (15-1, 5KO) kommer att ställas mot argentinskan Mariza Gabriel Nunez i ett möte om IBF:s världsmästartitel i lättvikt, och ”The Swedish Princess” är laddad för en kröning på hemmaplan. Fightermag passade på att ställa ett par frågor till den högaktuella svenskan.

Den 19:e september blir första gången du boxas på svensk mark sedan du avslutade din amatörkarriär. Vad var det som lockade med proffslivet, och hur stort är det att boxas för en världsmästartitel på hemmaplan?

– Det som lockade med proffslivet var formatet med fler ronder och ett annat taktiskt upplägg. Att ha fler ronder att boxas på helt enkelt. Det kommer kännas konstigt att vara hemma i Sverige och boxas, har nog inte helt förstått det än haha. Men det är en fantastisk känsla. Äntligen!

Din motståndare, argentinskan Mariza Gabriel Nunez, är rankad 10:a i världen (enl. boxrec.com). Vilken typ av motståndare är hon, och hur har du tänkt att överlista henne i ringen?

– Nunez är slagvillig med krokar och svingar. Däremot inte jättesnabb på fötterna. Hon är aggressiv och kommer inte att backa. Jag tänker använda mina styrkor snabba händer och snabb fotförflyttning. Få henne att komma och kontra henne på vägen.

Det är drygt tre månader sedan du led din första förlust som proffs, i titelfighten mot Nunez landsmaninna Erica Annabella Farias. Vad gick fel där och vad tar du med dig ifrån den matchen?

Det som gick fel var att jag sänkte min gardering på fel plats i femte ronden. Sådant bör man såklart inte göra så tar med den hårda lärdomen. Vad jag tar med mig också är min uthållighet och att jag kände mig i kontroll boxningsmässigt innan jag gick ner för hennes höger.

Tack för att du tog dig tid, Klara, och stort lycka till i Nyköping. Vi kanske ses där!

– Det gör vi, tack! Ha det bra!

AV ALEXANDER JOHNSSON

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer