Nyhet

Golovkin vs Lemieux – sluggerfest i planeringsstadiet!

Med brist på alternativ för de bägge titelhållarna Gennady Golovkin och David Lemieux lutar det mer och mer åt ett unifikationsmöte i höst mellan två av de för nuvarande mest fruktade mellanviktarna i världen.

”Vi kollar på olika alternativ för David och har inledit en diskussion med Tom Loeffler (Golovkins promotor)” sade Oscar de la Hoya till ESPN

”Vi får se om vi kan klara av det…mitt sinne är alltid öppet för att ge fansen vad de vill ha, och detta är en av de bästa matcherna just nu.”

26-årige Lemieux (34-2, 31KO), hemmahörande i Montreal, erövrade IBF:s vakanta bälte genom en poängseger i det underhållande mötet mot Hassan N’dam för en dryg månad sedan, där kameruniern fick syna kanvasen fyra gånger under tolv ronder. Kanadensaren har en stil inspirerad av Mike Tyson, men inte riktigt en talang som matchar. Dock slår Lemieux hårt med bägge nävar, och den som är oaktsam för en bråkdel av en sekund kan få ångra det bittert.

Golovkin (33-0, 30KO) har sedan TKO3-segern över Daniel Geale för ett år sedan innehaft WBA:s titel i viktklassen, och under tiden försvarat den tre gånger; mot Rubio, Murray och Monroe Jr – samtliga fighter vunna via KO eller TKO. Det kazakiska monstret anses vara en av de mest hårdslående – och därigenom också den kanske mest undvikta boxaren – inom sporten just nu. Golovkin är ‘the man to beat’ som jänkarna skulle uttryckt sig.

Oscar de la Hoya, fixa denna fight – NU!

AV ALEXANDER JOHNSSON

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer