Nyhet

Cirkus Aldo fortsätter

Jose Aldo har, sedan sin inställda titelmatch mot Conor McGregor, florerat i en mängd olika medier med alla möjliga sorters utspel och sågningar. Näst på tur verkar vara Chael Sonnen.

Att Jose Aldo och Chael Sonnen inte är några vänner, har varit tydligt i flera år. Nu tar dock Aldo det ett steg längre – och hotar med att stämma Sonnen.

Anledningen?
Sonnen, numer pensionerad mellanviktare, har tidigare uttalat sig om riktigheten gällande Aldos skada, som gjorde att han backade ur titelmatchen mot Conor McGregor den 11 juli.
Enligt Sonnen blev han uppringd av Aldos advokat som hotade med en stämning om han inte slutade att prata om Aldos skada.
Stämningen skulle lämnas in om Sonnen inte slutade att hävda att Aldos skada inte skulle vara så illa som det tidigare uppgetts. I sin podcast förklarade Sonnen att han endast upprepat information som UFC tidigare gått ut med, varpå Aldos advokat – enligt Sonnen – också skickat en känga till UFC om att de planerar att stämma dem också om de fortsatte ifrågasätta skadan.

Aldo, å sin sida, har ännu inte kommenterat uppgifterna.
Sedan han backade ur matchen mot McGregor har han dock inte varit sen med att uttala sig negativt om allt och ingenting. Detta är heller inte första gången som UFC hamnar i skottlinjen.
Tidigare uttalade han sig om de nya träningskläderna som släpptes efter ett samarbete mellan Reebok och UFC, där Aldo uttryckte ”it sucks” och ”the fighters looks like Power Rangers”.

Det går bara att spekulera i vad Aldos alla utspel mot hela världen beror på, men det verkar onekligen som att han vill stanna kvar i rampljuset – men inte av de skäl som egentligen är de viktiga i sammanhanget: att han backade ur årets största event i UFC. Vad Aldo däremot inte verkar ha lagt så mycket tanke på, är att det sällan är bra att bita den hand som föder en…

AV MADELEINE GARTÉUS

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer