Nyhet

Länsstyrelsen i Örebro ger klartecken – Skoglund möter Cherviak i historisk tolvrondare

Kampsportsdelegationen tog tidigare i veckan det kloka beslutet att tillåta Erik Skoglund och Oleksandr Cherviak göra upp över tolv ronder i Rosvalla Arena, Nyköping den 19:e september. Ett glädjande besked, inte bara för hemmasonen Skoglund, utan också för hela boxningssverige. Matchen är historisk då det blir den första i fullängdsformat på svensk mark sedan Jimmy Ellis besegrade Floyd Patterson i Stockholm 1968.

 

”Känslan är helt obeskrivlig. Det känns helt fantastiskt…” sade en överlycklig Erik Skoglund till Södermanlands Nyheter.
”…att få ta hem det till Nyköping det känns…ja, jag kan inte förklara, det är helt fantastiskt. Jag hoppas verkligen vi får upp den stämningen som jag förväntar mig den 19:e september. Det kan bli riktigt bra det här.”
Den obesegrade 24-åringen boxas för Team Sauerland, vilka kommer att stå som värdar för evenemanget. Förutom Skoglund boxas även Oscar Ahlin, Anthony Yigit, Klara Svensson och Otto Wallin för det tyska stallet, och har vi tur kommer galan även gästas av denna kvartett för att fullborda en festlig helkväll i den svenska proffsboxningens tecken.
Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer