Den Notoriske McGregor

Mystic Mac har plockat hem interimbältet i fjädervikt. En fight där man fick se honom blöda för första gången i sin UFC karriär. Och vi fick återigen se honom avsluta sin motståndare väldigt snabbt – till sist.

Chad Mendes fick chansen att möta McGregor då Jose Aldo drog sig ur fighten på grund av ett skadat revben, och in kliver brottaren som många trodde skulle visa bristerna i McGregors game. Brottningen, skulle de vara kryptoniten mot den irländske fightern? Enligt tvivlarna var just en match mot Mendes eller Edgar det som skulle döda Conors hype.

Två veckor till en av dem största galorna i UFC:s historia och all planering ändrades för respektive camp. Conor som gjort sig redo för den livsfarlige stående fightern i Jose Aldo skulle nu bevisa att brottningen inte var ett problem. Mendes som inte låg i hårdträning skulle nu ställa in sig på krig och döda hypen som omger Mystic Mac.

Hade jag haft mer plats att skriva på hade jag hyllat UFC 189 då huvudkortet är det bästa jag någonsin sett i MMA-väg.

Lawler vs MacDonald gick nog om Jones vs Gustafsson som bästa fighten i UFC:s historia. En fight som innehöll dominans av Lawler, för att sedan vändas då MacDonald nästan avslutar Lawler. För att till sist avslutas av Lawler en minut in i sista ronden.

Nu återstod bara huvudmatchen och nu skulle vi få svaret. 9 minuter 57 sekunder senare fick vi svaret. Conor prickade Chad med flera kroppssparkar tidigt och man kunde se att Chad, eller kanske hans kondition, tog mycket skada av träffarna. Chad fick ner Conor och prickade honom med en armbåge som öppnade upp ett jack ovanför ögat. Conor kommer upp igen och prickar Chad i alla slagväxlingar. Hans precision och träffsäkerhet är det som får honom att sticka ut bland alla fighters. 16 knockouter på 18 vinster talar sitt tydliga språk. 

Rond 2. Chad tar ner Conor och håller honom nere större del av ronden där han låter Conor få smaka på lite ground n pound. I slutet på ronden går Chad på en submission men Conor kommer upp igen och avlutar Chad med en vänster som sänker honom – han kurar ihop sig och Herb Dean bryter matchen med endast tre sekunder kvar på andra ronden. McGregor lyfter bältet och nu kommer ursäkterna och teorierna.

Chad hade inte ett fullt camp. Han är för bra brottare för att Conor ska ställa sig upp så lätt. Läggmatch!

Ursäkterna haglar på nätet och ibland vet jag inte om jag ska skratta eller gråta när jag läser det folk skriver. Ska det vara så svårt att se en talang?

”Haters will see you walk on water and say it´s because you can´t swin.”

Jag säger som Conor själv. ”Welcome to the McGregor era!”

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer