Artikel

Kampsportsveckan kommer till Visby!

Gotland, och då i synnerhet Visby, är välkänt för sina olika temaveckor, bland annat Stockholmsveckan. Från och med i år kommer en ytterligare temavecka att inta Gotland: kampsportsveckan!

Det nya projektet leds av Stockholm-Gotlands Budo & Kampsportsförbund och äger rum mellan 8-11 juli. Veckan är fullspäckad med träningsläger, uppvisningar, seminarier och tävlingar och kommer att gästas av såväl utövare, coacher och entusiaster. Kampsportsveckan är ett samarbete mellan arrangörer, klubbar och förbund över stilgränserna – med den gemensamma nämnaren kampsport.

Håkan Ozan, ordförande i Svenska Kickboxningsförbundet och styrelsemedlem i Stockholm-Gotlands Budo & Kampsport, berättar för Fighter att idén växte fram när styrelsen var på Gotland i ett möte.
Vi insåg att Gotland sommartid skulle ha stor potential som målgrupp för ett årligt kampsportsevent. Vi funderade vidare på detta och konceptet Kampsportsveckan växte fram. Tanken var dels att ge Gotland ett lyft inom kampsporten genom att öka medvetenheten om kampsport hos gotlänningarna för att få kampsporten att växa där, men även att se Gotland som ett tänkbart turistmål för kampsportsturism. Detta första år är en pilot som förhoppningsvis faller väl ut så att vi kan fortsätta, och till och med utöka, Kampsportsveckan till nästa år.

Vad får man inte missa om man befinner sig i Visby under Kampsportsveckan?
– Dels så arrangeras ett tredagarsläger i Shaolin Kung Fu med influgna shaolinmunken Shi De Jun från Kina, samt ytterligare kinesiska instruktörer. Det hålls också ett tvådagarsläger i thaiboxning med de främsta thailändska instruktörerna som finns i Sverige. Lägret instrueras av Petch-Eak Sitjaopho som är en av Thailands stora mästare (Lumpini och Rajadamnern Champion), samt Karim Phetphlai (hundratals matcher från Thailand och WKN World Champion).

– Dessutom så deltar Peter Wetzelmayr som instruktör som i år utsågs till årets kampsportsledare på Kampsportsgalan. På lördagen 11 juli så erbjuds det prova-på-aktiviteter och kampsportsuppvisningar i Almedalen.

– Kvällen avslutas sedan med en stor gala i professionell K1, som bland annat innehåller en världsmästartitelmatch i K1: 92,5 kg mellan Tofan Pirani från Sverige och Daniel Skvor från Tjeckien. Dessutom så får vi se en match om WKN:s svenska proffsbälte i 76,2 kg mellan rutinerade Meran Zangana och tuffe Burim Rama. Det är för övrigt också ett späckat internationellt fightcard med bland annat ett stormöte mellan Europamästaren Sofia Olofsson och världsmästaren Fatima Pinto från Norge, samt ett möte mellan två landslagsmän: Viet Hoang från Sverige och Alireza Ghadiri från Iran. Flera spännande matchningar kommer att presenteras under den kommande veckan med fler mästare inblandade. Hela galan kommer att finnas som livestream som pay-per-view för den som inte råkar befinna sig på Gotland just under galakvällen.

Se det fullständiga schemat nedan.

Seminarier/träningsläger 8–10 juli
Thaiboxning med toppinstruktörer från Thailand och Sverige.
Shaolin kung fu med huvudinstruktören och Shaolinmunken Shi De Jun, med flera kinesiska instruktörer.
Sanda med Kazim Azizi.

11 juli
Almedalen – uppvisningar – gratis!
13:00 Prova-på-aktiviteter
14:30 Uppvisningar i kampsport
Gutavallen – galakväll
18:00 Förmatcher
19:00 Uppvisning
19:30 Main event

21:00 Efterfest på Wisby Strand!

För mer information om Kampsportsveckan och köp av biljetter till galan: www.kampsportsveckan.se

För mer information om galan med fightcard och kommande livestream: www.supremacyleague.com/events/supremacy-league-v

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer