Nyhet

Inget guld – men Laurell Nash silvermedalj bådar gott inför Rio

Det blev tyvärr ingen guldmedalj för Anna Laurell Nash under de Europeiska Spelen i Baku. Holländskan Nouchka Fontijn tog tidigt initiativet i finalen, och släppte det aldrig. De tre domarna var enhälliga i sitt beslut och gav samtliga fyra ronder till Fontijn, vilket var riktigt och rättvist. Förlusten till trots kan Laurell Nash se tillbaka på turneringen med stolthet, och för oss hemma i TV-soffan har hoppet om en OS-medalj i Rio 2016 väckts till liv.

Det blev tyvärr ingen guldmedalj för Anna Laurell Nash under de Europeiska Spelen i Baku. Holländskan Nouchka Fontijn tog tidigt initiativet i finalen, och släppte det aldrig. De tre domarna var enhälliga i sitt beslut och gav samtliga fyra ronder till Fontijn, vilket var riktigt och rättvist. Förlusten till trots kan Laurell Nash se tillbaka på turneringen med stolthet, och för oss hemma i TV-soffan har hoppet om en OS-medalj i Rio 2016 väckts till liv.

Fontijn (rankad #3 på AIBAS världsranking) gav aldrig Laurell Nash en riktig chans att komma in i fighten. Inom tjugo sekunder hade inte mindre än tre vida vänsterkrokar hittat målet för Fontijn, och på den vägen var det. Den blivande guldmedaljören såg hela tiden ut att vara steget före den 35-åriga svenskan – till vardags tränande för IF Linnéa.

”Trots besvikelsen över förlusten i finalen är ett silver på den här tävlingen ett mycket bra resultat.” sade Anna till Mrringside.se

”Boxningsmässigt känner jag att jag får bitarna allt mer på plats och att jag jobbar på rätt spår så det är med en positiv känsla jag nu går in i nästa fas.”

Att kalla den sju år yngre Rotterdam-boxaren för mardrömsmotståndare är nästintill en underdrift i sammanhanget. Under perioden 2010-2015 har Fontijn och Laurell Nash mötts vid sju tillfällen, och holländskan har gått segrande ur samtliga.

”Fontijn är en otroligt explosiv och duktig boxare.” sade Santiago Nieva, coach för det svenska boxningslandslaget.

”Anna kom inte upp i sin nivå, hon har gjort mycket bättre matcher mot henne tidigare. Men nu siktar vi vidare mot Rio 2016.”

 

AV ALEXANDER JOHNSSON

Se finalen här nedan!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer