Nyhet

VM-proffstitelmatch i tungvikt på Supremacy League Gotland

Den stora K1-galan i Visby som går av stapeln den 11 juli kommer att toppas med en fantastisk huvudmatch. Det är det svenska storproffset Tofan ”The Persian Warrior” Pirani (72-19-0) som tävlar på svensk mark igen för att möta tjeckiska storstjärnan Daniel Skvor (47-12-2) om VM-titeln i K1 92,500 kg.

Pirani som de senaste åren mest har tävlat i Asien, USA och Dubai kommer nu alltså hem till Sverige för att utmana om den ädlaste av titlar på Supremacy League V, nämligen WKN’s världsmästarbälte i super cruiservikt.

Skvor kommer precis från en hård knockoutvinst på tv-galan Simply the Best på Kombat Sport, medan Pirani kommer till Gotland med en färskt TKO-vinst över K-1-legendaren Stefan Leko i Japan.

Detta är en tung match inte bara sett till antalet kilon som äntrar ringen, men även till de båda kämparnas meriter. Pirani som har mött giganter som Bob “The Beast” Sapp bör jämfört med denna ändå inte ta lätt på Skvors storlek, då denne är 10 år yngre, hungrig, trefaldig tjeckisk mästare och med 16 KO på sin meritlista.


Tale of the tape:

Daniel Skvor

Land: Tjeckien Ålder: 26 år Vikt: 94 kg Längd: 1,95 m.

Record: 47-12-2 KO: 16

Titlar: 3x Czech K1 champion, European muaythai champion.

Noterbara fakta: Skvor är bekant på proffsscenen genom vinster på stora promotions såsom Enfusion, Simply the Best och Superliga.

Tofan Pirani

Land: Sverige Ålder: 36 år Vikt: 96 kg Längd: 1,90 m.

Record: 72-19-0

Titlar: World Shindo Champion.

Noterbara fakta: Pirani är den svensk som är aktivast i branschen på den internationella pro-scenen. Han har nyligen tävlat i stora promotions som K-1, Kunlun Fight, Superkombat, GFC, osv.

fightcard - Pirani vs Skvor

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer