Nyhet

Adrien Broner – det som göms i snö, kommer upp i tö

När Adrien “The Problem” Broner vintern 2011 erövrade sin första världsmästartitel var det många som trodde att den dåvarande 21-åringen var på väg mot något riktigt stort. Tre och ett halvt år senare befinner vi oss i sommartid 2015, och med en färsk förlust mot landsmannen Shawn “Showtime” Porter i bagaget står det klart att Cincinnati-boxaren som var ämnad att bli den näste Floyd Mayweather Jr, inte ens är bäst i sin egen delstat.

Under elva och en halv rond var Broner (30-2-0, 22KO) utmanövrerad, utarbetad och framför allt utklassad av Porter (26-1-1, 16KO) i lördags kväll inför de drygt 4000 åskådarna i Grand Garden Arena, Las Vegas. Då skickade en blixtsnabb vänsterkrok ner Porter i kanvasen, och för ett kort ögonblick påminde den kaxige 25-åringen från Ohio om en boxare av absoluta världsklass. Men kroken var för lite, och för sent. Den extra poängen till trots förlorade Broner via ett enhälligt beslut, och de av oss som trodde att han lärt sig något från förlusten mot Marcos Maidana 2013 (undertecknad, till exempel) var uppenbarligen helt fel ute i sina förutsägningar.

Det är med viss förvåning man tvingas inse, att vi kanske redan nu sett den unge Broners uppgång och fall inom sporten. Hans team ställer sig med all säkerhet den tunga frågan ”Var han inte bättre än så här?”, och svaret är inte hugget i sten, men det ser långt ifrån lovande ut för en boxare vars hajp varit nästintill obegränsad av promotorer och TV-bolag under de senaste fem åren.

Inom en sport som boxning kan det dröja länge innan du blir avslöjad, men det är likväl bara en fråga om tid. Det som göms i snö, kommer upp i tö.

AV ALEXANDER JOHNSSON

Highlight från Broner vs Porter ser du nedan.

Fighterpodden avsnitt 54: Fight Club Rush & Grappling Gäris

Kommentarer