Nyhet

Wilder: ”Jag ska bli boxningens nya ansikte utåt”

Den amerikanske tungviktaren Deontay Wilder är med sina 201 centimeter en jätte i en division av jättar, men ”The Bronze Bomber” nöjer sig inte längre med att bara vara stor på ett bokstavligt plan.

”Floyd Mayweather seems to be coming to the end. Boxing needs me to take over. I believe I can be the exciting new face.” sade Wilder (33-0, 32KO)

Med 32 knockouts på 33 matcher och ett WBC-bälte runt midjan har den obesegrade 29-åringen från Tuscaloosa, Alabama väckt hoppet bland de amerikaner som med stolthet minns en division tidigare dominerad av män representerandes stjärnbaneret. Och Wilder spelar mer än gärna på den strängen.

”It’s time to bring back the indisputed heavyweight championship to America, where it belongs.”

För lite mindre än ett halvår sedan var det fortfarande ingen motståndare som klarat sig igenom fyra ronder eller fler mot Wilder, ett faktum som inte bara gav oss svar, men också upphov till en del frågor – inte minst om konditionen. Tur då att frågan besvarades med råge i mötet mot den dåvarande innehavaren av WBC:s bälte; Bermane Stiverne, där Wilder dominerade merparten av den tolv ronder långa matchen, och tog världsmästartiteln till USA för första gången på ett decennium.

På lördag tänker han försvara nämnda titel mot Eric Molina (en 12 mot 1 underdog) i Birmingham, Alabama, inte mer än tio mil från sin hemstad – vars invånare redan nu är oerhört stolta över sin bronsmedaljör från Beijing-OS 2008. Med största sannolikhet kommer Wilder ge dem vatten på sin kvarn i helgen, medans vi andra kommer att fortsätta fundera över om Deontay är på väg att bli en arvtagare till alla de ”champs” som skänkt tungvikten dess eviga, men i nuläget matta, glans.

AV ALEXANDER JOHNSSON

Här nedan kan du se en highlight med Wilder!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer