Nyhet

Mayweather bäst betalde idrottsman i världen – pulvriserar Tiger Woods rekord

Floyd “Money” Mayweather gör återigen skäl för sitt smeknamn. Med inte mindre än 300 miljoner dollar intjänade under perioden 1:e juni 2014 till 1:e juni 2015 toppar han överlägset Forbes årliga lista över de bäst betalda idrottsmännen i världen, och krossar därmed Tiger Woods gamla rekord på 115 miljoner dollar.

”Floyd Mayweather just pulled off the biggest score in the history of sports and entertainment.”
– Leonard Ellerbe, Mayweather Promotions.

Det krävs ingen examen i civilekonomi för att förstå att merparten av Mayweathers inkomst kommer via fighten mot Manny Pacquiao i våras, där den filippinske superstjärnan förvisso inte kammade hem vinsten, men däremot 160 miljoner dollar – en siffra som skänker honom en hedrande andraplats på listan.

Den dominante tungviktaren Wladimir Klitschko är tredje och siste boxare att ta sig in på förteckningen, och lägger sig med sina 22,5 miljoner dollar på en 63:e plats. Inga övriga kampsportare tog sig in på listan, som till stor del dominerades av basebollspelare – 27 stycken för att vara exakt.

Nedan följer topp 10:

1.) Floyd Mayweather Jr – $300M

2.) Manny Pacquiao – $160M

3.) Christiano Ronaldo – $79,6M

4.) Lionel Messi – $73,8M

5.) Roger Federer – $67M

6.) Lebron James – $64,8M

7.) Kevin Durant – $54,1M

8.) Phil Mickelson – $50,8M

9.) Tiger Woods – $50,6M

10.) Kobe Bryant – $49,5M

Summorna inkluderar intjänade pengar via sponsoravtal, PPV-försäljning, biljettförsäljning, merchandise m.m.

AV ALEXANDER JOHNSSON

Fighterpodden avsnitt 54: Fight Club Rush & Grappling Gäris

Kommentarer