Nyhet

Vem står på tur för Kell Brook?

IBF:s titelhållare i weltervikt Kell ”The Special One” Brook visade var skåpet skulle stå i lördags kväll genom att fullkomligt utklassa utmanaren Frankie Gavin under nästan sex ronder i O2 Arena, London. Den obesegrade 29-åringen från Sheffield tog därmed sin 35:e seger på lika många matcher, och frågan vi ställer oss är; vem står på tur?

Gavin (22-2, 13KO) är ingen dålig boxare, men världsmästaren från VM i Chicago 2007 var ute på väldigt djupt vatten i mötet med Brook (35-0, 24KO), och verkade stundtals helst vilja vara någon helt annanstans än i ringen mot sin jämnårige landsman. Brook däremot såg trygg ut fighten igenom, och tog gott om tid på sig att hitta precis rätt tillfälle att avsluta sin motståndare. Med knappt tio sekunder kvar av sjätte ronden, efter en hård uppercut och en än hårdare höger från ”The Special One” – kryper Gavin desperat ihop och blir sittandes mot repet närmast golvet. Ringdomare Steve Gray tog därefter det rätta beslutet, och vinkade av matchen.

”He’s very crafty, very smart in the ring…but it was just a matter of time before I nailed him.” sade Brook direkt efter tillställningen, och lät nästan otålig när han vidare berättade om sina planer för den nära framtiden.

”I have to move on from this… I want the big fights now.”

Brook och hans promotor Eddie Hearn har länge jagat Amir Khan, ett möte som med all säkerhet skulle bli ett enormt evenemang på brittisk mark. En jakt som de bägge trodde skulle upphöra i och med Brooks erövrande av IBF-titeln mot Shawn Porter för snart ett år sedan, men som istället lämnat dem besvikna och frustrerade.

”Winning the belt I thought the fight would happen. It is boring. He said ‘win a world title’ but I’ve done all that and he’s still not willing to pick the phone up yet even to talk terms.” sade Brook

Hearn hade sin egen syn på saken: ”Khan is just scared of facing Kell because of the potential of losing and what it would do to his career. If they lose to Kell, they won’t get Mayweather or Pacquiao.”

Och teorin är inte långsökt. Hearns boxare har bevisat att han är av absoluta världsklass. Brook är välskolad, och har rejält med nyp i bägge nävarna – en egenskap vi alla vet att Khan har svårt för. Att superstjärnan från Bolton dessutom tror sig stå främst i kön i ett möte mot Floyd Mayweather Jr, hjälper tyvärr inte.

Brook har dock inga planer att vänta på någon, och redan nu planeras en fight mot den aggressive sluggern Brandon Rios (33-2-1, 24KO) senare i sommar.

”We all know Brandon Rios comes to fight.” sade Brook till Sky Sports. ”He loves to be entertaining for the fans and that’s what I want to do. I want to give an all-action fight and he’s the perfect candidate for the job.”

Rios är onekligen ett stort namn, och hans stil bäddar för underhållning. Men snälla Amir Khan, ge oss en god anledning att resa till England i höst.

AV ALEXANDER JOHNSSON

Se hela matchen mellan Kell ”The Special One” Brook och Frankie Gavin i klippet nedan.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer