Nyhet

Minidokumentären Another Side of Makwan Amirkhani

I minidokumentären Another Side of: Makwan Amirkhani får vi följa Makwan ”Mr. Finland” Amirkhani under hans träning inför Masio Fullen den 20 juni under ”UFC: Fight Night Berlin” och höra hans tankar om livet som fighter.

Makwan Amirkhani flyttade från Iran till Finland som liten och började vid tidig ålder med brottning, har gått över 800 brottningsmatcher och blivit finsk mästare i både fristil och grekisk-romersk stil. Smeknamnet ”Mr Finland” fick Makwan eftersom han har ställt upp i en skönhetstävling där han blev tvåa. UFC-debuten skedde i Tele2 Arena under ”UFC on FOX 14″ i Stockholm. Matchen blev kvällens stora skräll och samtalsämne då Makwan inför 30 000 fans knockade Andy Ogle med ett flygande knä efter bara åtta sekunder i den första ronden. Knocken var den snabbaste genom tiderna i UFC-fjäderviktklassen.

Ett flygande knä, en uppercut, tre extra slag och på åtta sekunder hade Makwan besegrat britten Andy Ogle.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer