Nyhet

Mikaela Laurén möter Victoria Cisneros

Den 6 juni skulle den svenska proffsboxningsvärldsmästaren Mikaela Laurén ha mött Hanna Gabriel om två VM-bälten i Stockholm, men efter organisationsbråk om vilka domare som skulle döma matchen sätter Mikaela nu i stället sin WBC-titel i superweltervikt på spel mot amerikanskan Victoria Cisneros.

Om mindre än en vecka drabbar den fyrfaldiga världsmästaren i boxning och WBC-champion, Mikaela Laurén samman med Victoria ”La Reina de Guerra” Cisneros, 30, från New Mexico, USA. De fightas i superweltvikt och förutom att försvara sin WBC-titel så får Mikaela även chansen att boxas om UBF-titeln. Cisneros har gått totalt 32 matcher, rankas som nummer 8 enligt BoxRec och har ett record på 11(4)-17(4)-2. Många av förlusterna kom i början av karriären som oerfaren boxare. Cisneros har mött några av giganterna i sin viktklass, bl a Cecilia Braekhus, Holly Holm, Chevelle Hallback och Tori Nelson. 2013 vann hon WBC-silvertiteln över topprankade Paty Ramirez.

Matchen och galan går av stapeln i klassiska Eriksdalshallen på nationaldagen med Paolo Roberto som konferencier och djupintervju med George Scott. Insläpp: 17.30. Galan börjar 19:00. Efterfest: Clarion Hotel Skanstull Biljetter: https://goo.gl/VdjGxd

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer