Nyhet

Khan knep segern mot aggressiv Algieri – vill möta Mayweather

Tvärtemot vad många trodde så blev fredagens fight mot Chris Algieri ingen lätt resa för Amir Khan. Med viss möda tog britten sin femte raka seger, och gjorde så via enhälligt beslut med siffrorna 115-113, 117-111, 117-111 inför över 7000 åskådare i Barclays Center, Brooklyn.

Det var en oväntat aggressiv Algieri (20-2, 8KO) som klev ut i första ronden mot storfavoriten Khan (31-3, 19KO) i fredags natt svensk tid. Amerikanen förväntades vara den passivare av de två (speciellt med tanke på hur matchbilden mot Manny Pacquiao såg ut i vintras), men det stod tidigt klart att Chris träningsläger med den nye coachen John David Jackson burit frukt, och skänkt honom fler dimensioner till sin boxning. Det var tydligt att Chris ville in på insidan för att ladda upp med kroppsslag, men Amir var effektiv i sina låsningar, och tillät inte sin motståndare att åsamka någon större skada. Ett återkommande slag som dock visade sig vara effektivt för Algieri var överhandshögern, som vid flera tillfällen skapade oreda för Khan, och i brittens ringhörna hördes det tydligt under rondpauserna att Virgil Hunter var allt annat än nöjd med sin boxares insats.

Trots vissa uppenbara brister i defensiven var det fortfarande 28-åringen från Bolton som oftast var den som gick vinnande ur slagväxlingarna. Algieri tycktes inte ha något tydligt svar mot de rappa kombinationer mot huvudet som den forne olympiske silvermedaljören levererade, och Khans snabbhet blev – som så många gånger förr – det som fick vågskålen att väga över.

Allt som allt var det en underhållande tillställning som blev mycket jämnare än förväntat. Poängkorten med siffrorna 117-111 känns lite väl breda mot hur jag såg matchen, och från vad jag läst runt om på andra sajter är det många som håller med. Algieris fortsatta samarbete med Jackson kan bli spännande, amerikanen har bevisat att han vid 31-års ålder fortfarande innehar en stor utvecklingspotential, och med lite tur kanske en bragd liknande den mot Provodnikov kan upprepas.

Huruvida Khans insats tagit honom närmare en fight mot Floyd Mayweather Jr är oklart, men han var inte sen med att ropa efter kungen av weltervikten när resultatet annonserats.

”Look, I think everybody knows Amir Khan wants to fight Floyd Mayweather…I’m the No.1 WBC contender, Mayweather’s the champion, let’s make it happen.”

AV ALEXANDER JOHNSSON

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer