Nyhet

Thaiboxningstalang tog superskalp i Kanada

Erica Björnestrands tidigare SM–finalförlust resulterade i att hon tappade sin landslagsplats till Zina Djelassi. Men i helgen gav hon formbesked när hon plockade hem en internationell vinst av rang. Något som bådar gott inför framtiden.

Hon kammade hem något av en storslam under sitt första år som thaiboxare i det svenska landslaget då Erica Björnestrand tillgodoräknade sig både ett VM-brons och ett EM-silver. Under SM-veckan fick hon dock se sig besegrad i finalen av Zina Djelassi. Förlusten innebar även att Björnestrand tappade sin landslagsplats till finalkonkurrenten.

Men som man brukar säga; varför gråta över spilld mjölk? Förra helgen plockade nämligen Björnestrand hem en mäktig internationell seger då hon besegrade Kanadas världsmästarinna Kelsey Andries, på kanadensiskans egen hemmaplan. Vinsten betyder inte bara att Björnestrand fortsätter att vattna sin egen segerkvarn utan det väger även tungt inför kvalen till 2016 års VM – som bekant kommer att utspela sig på hemmaplan, i Sverige.

Zina Djelassi och Erica Björnestrand har länge slagit varandra följe uppe i toppskiktet av -63,5kg. Om man får dra någon slutsats av Ericas sätt att se på den ständiga tävlan dem emellan så verkar inte all konkurrens vara av ondo.

– Det känns som att vi lyfter varandra lite när vi är så pass jämna. SM 2013 vann jag, fick chansen i landslaget och vann två medaljer. Zina är jätteduktig och jag tror hon kan göra bra ifrån sig internationellt också. Men det är klart att jag gärna hade velat ha den platsen. Men nu är det inte så, och att jag vann matchen i Kanada gör att jag känner att det går åt rätt håll. Jag är bättre nu, säger Erica till budokampsport.se.


Foto: JONATHAN BROBERG/BUDOKAMPSPORT.SE

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer