Nyhet

Svensson knäskadad efter WBC-förlusten

Klara Svensson hade stor tilltro till sig själv – då hon skulle möta och tillika utmana den nuvarande WBC-mästaren i lätt weltervikt i lördags. Tyvärr innebar mötet Svenssons första förlust i proffskarriären då Erica Farias blev numret för stort och försvarade sitt bälte. I samband med matchen skadade tyvärr svenskan även sitt knä.

Erica Farias kan fortfarande titulera sig som titelinnehaverska av bältet i lätt weltervikt. Trots Klara Svenssons enorma hemmastöd så skakades aldrig argentinskan ut balans som direkt gick in och vann den första ronden.

I slutet av den femte ronden så träffades svenskan av en explosiv slagserie och gick i marken av en avslutande, välplacerad högerkrok från Farias. Svensson räddades då av gonggongen som ljöd kort efter att argentinskans krok träffat henne. Vinsten tilldömdes därmed enhälligt till Erica Farias.

– Hon var bättre än mig och var tuff, slog hårt och var en värdig segrare, men jag tycker att jag var bra med till femte ronden, men visst är jag jättebesviken, säger Svensson till SVT.

I samband med att hon golvats vred hon även sitt knä illa. När hon dagen efter talar med svensk media har hon ännu inte undersökt omfattningen kring sin skada.

– Jag har så ont och kunde knappt sova i natt. Jag måste kolla upp det här så fort som möjligt.

Även om förlusten säkerligen svider så verkar hon skakat av sig både den giftiga högerkroken liksom sin första förlust, då hon kommenterade utfallet i titelmatchen på sin Facebook sent igår kväll.

”Shit happens. Big congratulations to Erica Farias, a great champion!
My head is fine. My knee is worse. I’ll just do the crip walk.”

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer