Nyhet

Resultat – Floyd Mayweather vs Manny Pacquiao

Det tog nästan sex år att få till matchen som kallats en av sportens största genom tiderna. Så i natt kolliderade äntligen Floyd Mayweather och Manny Pacquiao. Själva matchen då – levde den upp till de otroliga förväntningarna?

Floyd Mayweather höll Manny Pacquiao på avstånd med sin jab. Pacquiao var den som tog mest initiativ, men lyckades inte komma åt Mayweather som boxades kontrollerat och utnyttjade sin räckvidd och sitt fotarbete. Flera experter anser att Pacquiao var den starkare under matchen – fram tills den elfte ronden. Då klev Mayweather fram och fick in flera fina kombinationer. Efter tolv ronder stod Floyd ”Money” Mayweather som vinnare med 118-110 av en domare och 116-112 av två domare. Mayweather hade träffat med sammanlagt 148 slag och Pacquiao 81.

– Jag visste att han skulle pressa mig och vinna några ronder. Han hade sina chanser, men jag höll honom ifrån mig och var den smartare boxaren, sade Mayweather när han intervjuades i ringen efter matchen.

Floyd ”Money” Mayweather kan inte bara skatta sig 1,5 miljard kronor rikare – han är nu uppe i 48 raka segrar och noll förluster. Han har nu samlat på sig titlarna från såväl WBA, WBC och WBO i weltervikt och den 38-årige Mayweather ser nu slutet på sin karriär.

– Min sista match blir i september och sen är det dags att lägga av handskarna på hyllan. Jag är nästan 40 år gammal nu. Jag har varit i sporten i 19 år och har varit mästare i 18. Jag är verkligen lyckligt lottad, säger Mayweather.

Manny Pacquiao var besviken efter matchen – och irriterad över domslutet. Hans första kommentar efter förlusten var att resultatet var orättvist.
– Det var en bra match. Men jag tyckte att jag vann. Han gjorde ingenting. Han sprang bara runt, sa Pacquiao i TV-intervjun efteråt. Jag träffade honom många gånger. Jag såg slagen. Jag trodde att jag hade vunnit, fortsätter han.

Efter matchen framkom det att Pacquiao skadat sin högra axel under träningen inför matchen, men nekats av Nevadas boxningskommission att använda anti-inflammatoriska läkemedel före matchen. Skadan uppstod redan för tre veckor sedan och var tillräckligt allvarlig för att han skulle fundera på att ställa in matchen.
– Men en vecka innan matchen blev min axel bättre.

Men enligt Pacquiao kom smärtan tillbaka i den tredje ronden, vilket besvärade honom under resten av matchen.

På frågan om Pacquiaos skada svarade Mayweather.

– Jag hade också skador. Om han hade vunnit hade jag bara gått upp hit, visat respekt och sagt att han var den bättre mannen. Båda mina armar vad skadade, båda mina händer var skadade, men jag hittar alltid ett sätt att vinna.

Evander Holyfield, tidigare världsmästare i tungvikt, men kanske mest känd för att ha blivit biten i örat av Mike Tyson, var kritisk till domslutet.

– Det krävs två för att boxas. När man har en som rör sig, och en annan som försöker fånga honom… det krävs helt enkelt två stycken för att boxas. Mayweathers stil är svår. Han har bra fotarbete och snabba händer. Det är inte så roligt för publiken, men det sätter honom i en bra situation för att vinna. Jag tycker att Pacquiao gjorde bra ifrån sig. Jag vet inte hur de satte poängen.

– Det var orättvist. Jag hade Pacquiao som vinnare. Han var den aggressiva. Ingen lyckades skada den andra, så hur bedömer man vem som vunnit då?

Det är ännu oklart om Manny Pacquiao kommer att fortsätta boxas, eller om han väljer att sluta och satsa på en karriär som politiker i Filippinerna.

– Nu väntar semester och vila, svarar Pacquiao.


LITE SIFFROR
Att se superfajten live var näst intill omöjligt. Mellan 500-1000 biljetter såldes till allmänheten och de tog slut inom 60 sekunder. MGM Grand Arena tar 16 800 åskådare och Pacquiao hade själv lagt beslag på 900 biljetter till sitt 900 personer stora entourage. Priset? Mellan 25 och 33 miljoner – en liten struntsumma för Pacquiao som tjänar runt 900 miljoner kronor bara på matchen mot Mayweather.

MAIN CARD
Floyd Mayweather besegrade Manny Pacquiao via enhälligt domslut (118-110, 116-112, 116-112)
Leo Santa Cruz besegrade Jose Cayetano via enhälligt domslut (100-90, 100-90, 100-90)
Vasyl Lomachenko besegrade Gamalier Rodriguez via TKO, 0:50 – Rond 9

UNDER CARD
Christopher Pearson besegrade Said El Harrak via enhälligt domslut
Jesse Hart besegrade Mike Jimenez via TKO – Rond 6
Brad Solomon besegrade Adrian Granados via delat domslut

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer