Nyhet

Klara Svensson mot WBC-titeln

Ikväll när ringklockan ljuder inleds Klara Svenssons sextonde och viktigaste boxningsmatch som proffs. I andra ringänden står Erica ”La Pantera” Farias, den nuvarande WBC-mästaren i lätt weltervikt. En titel med tillhörande bälte som svenskan planerar att överta innan lördagkvällen är över.

Klara Svensson sitter inne på fem SM-guld, ett VM-silver och ett VM-brons. Hon är dessutom obesegrad i 15 proffsmatcher. En vinst mot den 30-åriga Erica Farias skulle innebär att hon kan lägga till WBC:S guldbälte i lätt weltervikt på sin meritlista. Titelmatchen har befogat rubricerats som hennes livs viktigaste match i karriären och svenskan är segerviss.

– Jag tror att ‘Pantern’ kommer gå med svansen mellan benen efter lördag kväll.

27-åringen har legat i hårdträning sedan i december och enligt henne själv så har hon aldrig tidigare varit så väl förberedd inför en fight. Matchen, som går av stapeln i Köpenhamn, innebär i princip hemmaplan för Svensson som bor och, i skrivandes stund, finslipar matchformen där tillsammans med tränaren Joey Gamache. Svensson berättar för SVT att hon självklart går för ett avslut i kvällens möte och självförtroendet verkar vara på topp.

– Den nordiska kylan ska släcka den sydamerikanska elden. Jag ser gärna att vinsten kommer redan i någon av de tidiga ronderna, men jag är inställd på att gå tio.

För dig som vill se matchen kommer den sändas på Kanal 10 klockan 21:00.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer