Nyhet

Ladda upp inför nattens UFC 186!

En ny UFC-helg stundar och den här gånger har organisationen positionerat sig i Montreal, Kanada. Även fast matchkortet får räknas som ett av UFC:s svagare så kommer lördagskvällen att bjuda på både en titelmatch i flugviktsklassen samt Quinton ”Rampage” Jacksons återkomst.

Avhopp & dålig biljettförsäljning

Lördagens UFC 186 med tillhörande matchkort har kantrats av strukna matcher där skador och andra former av oväntade avhopp varit anledning till att fighters kommit och gått. Dessutom har utländsk media rapporterat att UFC kommer att skärma av delar av arenan Bell Centre då försäljningen av biljetter, möjligtvis på grund av det ovannämnda, gått väldigt dåligt. Oavsett publikstöd så finns det absolut saker att se fram emot under kvällens gala som nu endast är ett fåtal timmar bort.

Huvudmatchen på kortet utkämpas mellan Demetrious Johnson (21-2-1) och Kyoji Horiguchi (15-1). De två kommer att göra upp om vem utav dem som går därifrån med UFC:s flugviktsbälte. Även fast matchen inte väckt så mycket medial uppståndelse, eller sålt så många biljetter, så är det ett titelmöte till trots och de flesta rösterna talar för att segern bör gå till Johnson. Hur det hela utspelar sig får vi se i denna avslutande fight som är planerad att börja cirka 04:00, svensk tid.

Rampage är tillbaka

Sedan får vi inte glömma Quinton ”Rampage” Jacksons comeback mot brasilianaren Fabio Maldonado som efter viss dramatik ändå blir av. Det var i början av april som en amerikansk domstol beslutade att Jackson inte fick medverka på någon UFC-gala på grund av en rättslig tvist mellan ”Rampage” och Bellator. Men tätt inpå den stundande galan så upphävdes alltså domen vilket nu gör att vi kan inkludera Jackson vs. Maldonado till kvällens uppställning.

Vidare får vi, lite längre ned på matchkortet, avnjuta två av UFC:s bästa kvinnliga fighters i mötet mellan Alexis Davis och Sarah Kaufman. Fighter Magazine kommer även hålla sin ögon öppna under matchen mellan den tionderankade Aisling Daly och, den snäppet högre rankade, Ronda Markos som försvarar sin sjätteplacering.

För dig som är intresserad av det fullständiga matchkortet så hittar du det nedan.

HUVUDKORT
Demetrious Johnson vs. Kyoji Horiguchi
Quinton ”Rampage” Jackson vs. Fabio Maldonado
Michael Bisping vs. C.B. Dollaway
Shane Campbell vs. John Makdessi
Thomas Almeida vs. Yves Jabouin

UNDERKORT
Patrick Cote vs. Joe Riggs
Alexis Davis vs. Sarah Kaufman
Bryan Barberena vs. Chad Laprise
Olivier Aubin-Mercier vs. David Michaud
Chris Clements vs. Nordine Taleb
Valerie Letourneau vs. Jessica Rakoczy
Aisling Daly vs. Randa Markos

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer