Nyhet

Badou Jack ny WBC-mästare i supermellanvikt

Sverige fick en ny världsmästare i proffsboxning tidigt i morse. Natten mot lördag svensk tid knep Badou Jack hem WBC-titeln i supermellanvikt efter att besegrat Anthony Dirrell som innan den här matchen (nästan) gått obesegrad 27 fighter.

Badou Jack besegrade Anthony Dirrell med domarsiffrorna 114-114, 116-112, 115-113 och du kan se hela matchen nedan:

Till Aftonbladet säger Badou Jack så här:

”Det känns skönt men vi har haft många andra bra boxare, som George Scott till exempel. Jag tävlar inte med dem om att bli bäste svensk. Jag ska vara bäst i världen och nu har jag det tyngsta bältet man kan ha i boxningen. WBC:s. Han trodde att han skulle stoppa mig i rond ett eller två, men jag har mött boxare som slår hårdare än han gör och var bra förberedd. Jag tog min tid och bröt ned honom med mina kroppsslag. Det kändes bra hela tiden även om jag inte gjorde en hundraprocentig match. Jag kan mycket bättre.”

”Nu åker jag hem till Las Vegas för att tacka Floyd och stötta honom inför hans match mot Manny Pacquiao nästa lördag. Utan Floyd hade jag aldrig fått den här chansen. Jag hade mycket problem med managers och annat innan Floyd tog in mig i sitt stall.”

”Vi drog in 1,8 miljoner kronor för den här matchen. Nästa match kommer att ge många gånger mer. Men nu ska det först bli lite semester. Det är en grej att vinna titeln, en helt annan att försvara den. Men jag ska göra det.”

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer