Nyhet

EM-silver i kata för Alicia Edin

I helgen hölls EM i kyokushin i Polen där svenskan Alicia Edins insats var så stabil att det ledde henne till ett välförtjänt silver.

Alicia Edin har aldrig tidigare tagit sig hela vägen till EM-medaljpallen men i helgen lyckades hon nästan att överträffa sig själv då hon knep åt sig ett silver där hon dessutom var och nosade på guldmedaljen. Känslan inför mästerskapet beskriver Edin själv som fantastiskt bra vilket gjorde att hon kunde gå in i varje match med gott självförtroende.

– Hela säsongen har känts fantastiskt bra. Jag blev tvungen att operera foten i höstas så först så hade jag inte så stora förväntningar på den närmsta framtiden men det har gått som på räls. Jag kände att om jag någon gång ska ta medalj så är det nu, berättar Edin.

Hon tycker själv att det egentligen bara var den första matchen som kändes skakig där hon drog på sig en balansmiss när hon fastnade i mattan. Efter att hon avancerat vidare från den matchen så kändes det enligt henne själv ”helt fantastiskt bra” hela vägen till finalen.

– Det var så otroligt kul att vara där och kunna prestera med den känslan jag hade i kroppen. Det är så härligt när man tävlar i kata då det handlar mycket om att kunna hantera press och stress, ensam på mattan, och när det funkar så är det en otroligt känsla. Det är som att man besegrar sig själv, berättar hon vidare.

I finalen tog det dock tyvärr slut för Alicia men inte utan viss dramatik i efterspelet. Efter matchen hade nämligen domargruppen en omfattande diskussion kring utfallet. Men, man valde att stå fast vid sitt beslut där man tilldömt Isis Pinilla segern. Alicia såg dock inte sitt silver, på något sätt, som ett nederlag.

–Jag gjorde inte en perfekt finalkata men det är en av mina bästa tävlingsprestationer, så jag är nöjd med mitt silver. Jag kan inte säga huruvida domarna dömde rätt eller fel men det finns ingenting jag hade kunnat göra bättre. Jag blev lite överraskad över domslutet men hon (Pinilla) är en jätteduktig utövare och andra får bestämma vem som var bäst. Jag är som sagt nöjd med min egen insats , avslutar Alicia Edin.


Foto: ANNIKA PETERSON

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer