Nyhet

Fullständigt matchkort inför Superior Challenge 12 närmar sig

Tolfte upplagan av Superior Challenge är mindre än en månad bort. Den här gången tar Baltiska hallen i Malmö emot galan och snart är matchkortet komplett.

För andra gången tar Malmö emot MMA-galan Superior Challenge som senast huserade i staden 2012. Babak Aghavali, VD för Superior Challenge, berättar på organisationens hemsida att man efter den åttonde upplagan märkte av en markant intresseökning för sporten i Öresundregionen, då galan gick för en fullsatt Malmö Arena. Nu har man valt att återigen vända blicken mot söder.

Christensen försvarar titeln

Huvudmatchen är klappad och klar sedan en tid tillbaka där Max Nunes (15-2) och Joakim Christensen (10-3) gör upp om titeln i lätt tungvikt. Christensen är efter sin tidigare vinst mot Matti Mäkelä Superiors nuvarande titelinnehavaren i viktklassen. Utmanaren Max Nunes kommer senast från en vinst i Abu Dhabi Warriors 2 mot Rene Wollinger. Nunes kommer att gå upp en viktklass inför mötet med Christensen med ambitionen att först vinna titeln i lätt tungvikt och sedan den i mellanvikt. Något som aldrig tidigare gjorts i Superiors historia.

Vi kommer även att återigen få se Martin Akhtar (4-3) som under Superior Challenge 11 besegrades av engelsmannen Ed Arthur som i och med sin vinst tog med sig bantamviktsbältet hem till England. Nu får dock Akhtar en ny chans men den här gången mot franmannen Antoine Gallinaro (7-3.) Tyvärr uteblir alltså möjligheten att stjäla tillbaka bältet från Arthur.

Första kvinnliga titelfighten någonsin

Vi ser även Lina Akhtar Länsberg (3-1) mot Alexandra Buch (8-3), en match som blir galans första kvinnliga titelfight. Akhtar Länsberg som från början kommer från en solid Muay Thai bakgrund har varit både svensk, nordisk, europeisk och världsmästarinna men är hyfsat färsk i gemet inom MMA:n. Trots att hon bara gått fyra proffsmatcher så lyfter Superiors VD hennes match till skyarna.

–Jag tycker att matchen mellan Lina Akhtar Länsberg och Alexandra Buch är Superior Challenges bästa tjejmatch genom tiderna. Därför kan vi stolt presentera vår första kvinnliga titelmatch. Båda atleter har en stående kampsortsbakgrund och är väldigt taggade inför den här matchen. Så det lutar åt att de kommer att bjuda Malmöpubliken på Europas bästa tjejmatch hittills, säger Babak Aghavali.

På det övriga matchkortet hittar vi flera namn från förra upplagan där vi återfinner både Michel Ersoy, David Bielkheden och Simon Sköld. Deras tilldelade motståndare, förutom Michel Ersoy som fortfarande inte tilldelats någon, hittar ni nedanför tillsammans med det för stunden aktuella matchkortet.

Huvudmatch
Joachim Christensen (10-3) – Max Nunes (15-2)

Martin Akhtar (4-3) – Antoine Gallinaro (7-3)

David Bielkheden (20-12) – Cody Mckenzie (15-7)

Bruno Carvalho (15-9) – Muhammed Abdallah (5-1)

Simon Sköld (5-5) – Niko Gjoka (11-10)

Lina Akhtar Länsberg (3-1) – Alexandra Buch (8-3)

Michel Ersoy (4-2) – TBA

Rioo Ibrahim (1-1) – TBA

Mathias Brandt (1-0) – Alexander Jacobsen (1-1)

Alejandro Ferreira (0-1) – Martin Hudson (2-0)

Rebar Karim (0-0) – Zvonimir Kralj (0-2)

Källa: http://www.sherdog.com/events/SC-12-Malmo-2-45009

Foto: DAVID GUSTAFSSON

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer