Nyhet

EM-brons i kyokushin till Cecilia Wallin

Cecilia Wallin har sedan en tid lidit av efterhängset virus som höll på att grusa EM-planerna för 23-åringen. Hon valde trots detta att resa ned till mästerskapet i Polen och som lön för mödan plockade hon med sig ett brons hem.

Bara en vecka innan det europeiska mästerskapet i kyokushin höll Cecilia Wallin på att utesluta sitt deltagande. Hon har haft problem med ett envist virus och inte kunnat träna ordentligt sedan i november 2014.

– Ja, det har varit påfrestande och det är egentligen bara de senaste fem veckorna som jag har kunnat träna. Jag bestämde mig för att ställa upp förra veckan, säger Wallin till budokampsport.se

Väl nere i polen så tog sig Cecilia successivt genom sitt motstånd men i semifinalen tog tyvärr hennes avancemang slut, efter att hon fått möta den då regerande EM-mästarinnan Inga Mikstaite som besegrade Wallin. Men Cecilia misströstade inte utan var efter finalen nöjd med sin insats efter omständigheterna.

– Jag kom igång i slutet av matchen, men då var det redan för sent. Jag är väldigt nöjd och glad över min insats och det här bronset. Det känns mycket skönt, säger hon till budokampsport.se

Foto: ANNIKA PETERSON

 

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer