Nyhet

Alexander Gustafsson klar som instruktör på MMA Academy 2015

Det populära sommarlägret MMA Academy gästas i år av flera meriterade instruktörer, och en av dessa är den svenska superstjärnan Alexander ”The Mauler” Gustafsson, som kommer närvara på lägret som går av stapeln endast en dryg vecka efter hans match mot Glover Texiera i Berlin.

Sedan 2009 har MMA Academy arrangerat sitt klubboberoende sommarläger dit de varje år bjudit in flera av Sveriges främsta MMA-coacher och MMA-fighters som huvudinstruktörer. Under årens lopp har de haft deltagare från över 120 olika klubbar och nästan 20 olika länder, i åldrarna 14-65 år och drygt 30% tjejer.

I år toppas instruktörsteamet av ingen mindre än vår svenska UFC-stjärna Alexander ”The Mauler” Gustafsson som kommer till lägret för att undervisa såväl nybörjare som de mer avancerade MMA-grupperna. Linus Blom, en av lägrets grundare och huvudarrangörer, säger:

– Det är verkligen riktigt kul att Alex vill komma tillbaka till oss och undervisa på sommarens läger. Alex har varit ute på lägret flera gånger – ibland som gästande instruktör och andra år har han bara kommit ut och hängt över dagen och kvällen då vi vet att han verkligen gillar stämningen och miljön på lägret. Inför en av sina första UFC-matcher la han till och med en del av sitt camp ute på lägret, då hans huvudtränare Andreas Michael ändå skulle undervisa på MMA Academy.

Sedan tidigare är även flera andra av Sveriges mer rutinerade fighters och instruktörer uppbokade att undervisa på sommarens MMA Academy, bland dem Omar Bouiche, Jocke Engberg och Magnus ”Jycken” Cedenblad, så det blir onekligen ett riktigt intressant instruktörsteam på lägret.

Årets läger går av stapeln 1-5 juli i idyllisk sommarmiljö ute i de sörmländska skogarna med bland annat egen sandstrand och badklippor. Utöver träningen utlovas även flera öppna sparringkvällar där flera av instruktörerna kommer att finna spå plats och ge tips, morgon-yoga, föreläsningar, extra fyspass med en av Sveriges genom tiderna högst rankade MMA-fighters och tillika svensk OS-representant i brottning och en omtalat välkomnande stämning. Dessutom ingår mat och boende för hela veckan för alla deltagare.

För de som ännu aldrig provat MMA har finns det även en ren nybörjargrupp 3-5 juli med ett UFC-proffs som instruktör och dessutom erbjuder lägret specialgrupper i muay thai med gruppnivåer från nybörjare till elit med bland andra Joakim Karlsson, Malick Bah, Madeleine Vall och Dan Karlsson som instruktörer.

Vill du läsa mer om lägret finns all information på www.MMAacademy.se

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer