Nyhet

Metamoris 6 får tillskott i form av Joe Lauzon vs Dillon Danis

Men lättviktsfightern är inte sparkad från UFC, försäkrar han.

Joe Lauzon har lagts till som tävlande på det nu nära färdigställda Metamoris 6-kortet. Lauzons motståndare blir Dillon Danis, en bjj-spelare tränad av grapplinglegenden Marcelo Garcia.

Joe Lauzon har brunt bälte i brasiliansk jiu jitsu och en hel rad vinster via submission i sin MMA-karriär. Lauzons besked om sin medverkan i Metamoris följdes av spekulationer om att fightern skulle vara sparkad från UFC. Men på Twitter säger han att han ”definitivt” inte är sparkad, utan bara tog matchen för att hålla tempot uppe.

Ett högt tempo lär krävas för att Lauzon ska lyckas mot Dillon Danis, som har en highlightrulle uppbyggd av snabba submissions och ett mycket atletiskt grapplingspel. Frågan är om, och hur bra Joe Lauzon klarar övergången från MMA till ren grappling.

Metamoris är en grappling-exklusiv tävling i galaformat som försöker göra grappling hett, och deras sjätte gala bjuder förutom Lauzon vs. Danis även på Josh Barnett vs. Roberto ”Cyborg” Abreu, Chael Sonnen vs. Roberto ”Babalu” Sobral med flera.

Galan går av stapeln den nionde maj.

Joel Larsson

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer