Nyhet

Inför UFC Fight Night – Maia vs. LaFlare

Snart är det dags för ännu en UFC Fight Night, den här gången i Rio de Janeiro. Vi förbereder dig för helgens action.

Flera av matcherna på helgens kort har blivit omskakade och tvingats ändras på grund av skador. Från början skulle Urijah Faber ha mött Raphael Assuncao i huvudmatchen, men efter att den senare skadat sig ersattes deras match med Demian Maia mot Ryan LaFlare. I Co-main eventet möter Erick Silva Josh Koscheck efter att Silvas ordinarie motståndare, Ben Saunders, skadat sig.

Demian Maia vs. Ryan LaFlare
Demian Maia är en veteran i UFC. Den här matchen blir hans tjugonde i organisationen och inom den tidsramen har han hunnit att utarbeta en effektiv och tillspetsad grapplingfokuserad stil. Den boxning och striking han har får oftast sitta i baksätet när den här markspecialisten försöker ta ner fighten till mattan och arbeta med neck cranks eller rear naked chokes.
Ryan LaFlare är en relativt okänd fighter i UFC som har en chans att göra sig ett namn i och med den här matchen. Som många andra relativt unga fighters så har han valt att utveckla flera aspekter av sitt game parallellt istället för att specialisera sig på en enskild del. Därav är Ryan LaFlare en stabil striker med ett extra välpolerat brottningsspel. 

Kampen mellan dessa två kommer att från Maias sida ligga i att hålla LaFlares höga tempo, och för LaFlare gäller det att inte fastna i Maias kvävande grapplinggame.

Erick Silva vs. Josh Koscheck
Erick Silvas UFC-karriär är en vild bergochdalbana av förluster och vinster. Brasilianaren som en gång hajpades hårt av organisationen har visat sig vara synnerligen farlig i början av sina matcher, för att sedan bli tröttare och tröttare. Han blåser helt enkelt ut sig i första ronden.

Josh Koscheck däremot, verkar vara vid slutet av sin karriär. Med en förminskad kapacitet för att ta stryk och ett allt mer ensidigt game är det svårt att se hur den här matchen kan gå på något annat sätt än illa för den forne titelutmanaren. Erick Silva är som gjord för att möta en brottningsfokuserad fighter av Koschecks stil, och vi kan se honom avsluta matchen efter en stark sprawl i första ronden. Men allt kan naturligtvis hända.

Fullständigt matchkort:

Demian Maia vs. Ryan LaFlare
Erick Silva vs. Josh Koscheck
Leonardo Santos vs. Tony Martin
Amanda Nunes vs. Shayna Baszler
Gilbert Burns vs. Alex Oliveira
Godofredo Castro vs. Andre Fili

Preliminary Card (Fox Sports 2)
Francisco Trinaldo vs. Akbarh Arreola
Kevin Souza vs. Katsunori Kikuno
Leandro Silva vs. Drew Dober
Leonardo Mafra vs. Cain Carrizosa

Preliminary Card (UFC Fight Pass)
Jorge de Oliveira vs. Christos Giagos
Bentley Syler vs. Fredy Serrano

Joel Larsson

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer