Nyhet

UFC 185 – Resultat, analys och bilder

Alla älskar nog överraskningar, och kanske är det också därför vi älskar MMA. Helgens UFC-gala var nämligen full av spännande och oväntade vändningar. Läs allt här!

UFC 185 kändes som en gammaldags gala. Låt mig utveckla. Vi har gått in i en period av proffs-mma som domineras av fighters som ”kan allt”. Det är naturligtvis en förenkling, men de gamla ”striking vs. grappler” eller stil mot stil matchningarna verkar allt mer ersättas av fighters som täcker upp alla hål i sin arsenal för att bli kompletta kampsportare.

UFC 185 hade åtminstone två spännande striker vs. grappler-matcher, och dessutom ett sanslöst tufft main event.

Anthony Pettis vs. Rafael Dos Anjos

Wow. Rafael Dos Anjos bevisade än en gång att högmod går före fall, och vägrade inte bara att bli en del av Anthony Pettis highlight-rulle i fem ronder, han dominerade mästaren på ett sällan skådat sätt.

Allt började med Dos Anjos fotarbete och kontroll över oktagonen. Anthony Pettis tvingades gång på gång att backa mot burväggen och blev träffad av flera hårda slag och sparkar från utmanaren. Ett av slagen öppnade tidigt ett cut på Pettis och därefter var det som att luften gått ur honom helt. Dos Anjos plockade poäng på fötterna med sin uppgraderade striking, åt några tunga sparkar från Pettis som om de vore acai-bär, och visade ett markspel som mästaren helt enkelt saknade svar på.

tumblr_nl9e1dzCRK1u2ragso2_250 tumblr_nl9e1dzCRK1u2ragso4_250

Vinnare via enat domslut och ny lättviktsmästare: Rafael Dos Anjos

Carla Esparza vs. Joanna Jedrzejczyk

Carla Esparza är en duktig brottare. Men det räcker inte för att vara mästare i UFC, och det visade polska Joanna Jedrzejczyk i helgen. Med precis och stenhård thaiboxning fick hon Esparza att se extremt hjälplös ut, och jag drog en lättnadens suck när domaren till slut klev in i andra ronden och stoppade den tornado av slag och sparkar som Jedrzejczyk träffade mästaren med. Polen har fått en UFC-champ, och enligt mig är hon en fighter de kan vara riktigt stolta över.

Joanna Jedrzejczyk Beats Up Carla Esparza UFC 185

Vinnare via ref. stoppage och ny stråviktsmästare: Joanna Jedrzejczyk

Johny Hendricks vs. Matt Browne

Matt Browne är en av mina favoritfighters. Därför kändes det extra jobbigt att se när Johny Hendricks vände upp och ner på – och drämde honom i mattan inte mindre än sju gånger. Browne gjorde sitt bästa för att vända matchen, men det hade han inte mycket för. Det här var ett ensidigt kok stryk från en fighter som verkar ha bestämt sig för att komma tillbaka till toppen – snabbt.

Vinnare via enat domslut: Johny Hendricks

Fullständigt resultat

Rafael dos Anjos vann över Anthony Pettis (c) via enat domslut (50-45, 50-45, 50-45) 5 5:00 [a]
Joanna Jędrzejczyk vann över Carla Esparza via ref. stoppage 2 4:17 [b]
Johny Hendricks vann över Matt Brown via enat domslut (30-27, 30-27, 30-27) 3 5:00
Alistair Overeem vann över Roy Nelson via enat domslut (30-27, 30-27, 30-27) 3 5:00
Henry Cejudo vann över Chris Cariaso via enat domslut (30-27, 30-27, 30-27) 3 5:00

Ross Pearson vann över Sam Stout via KO (slag) 2 1:33
Elias Theodorou vann över Roger Narvaez via TKO (slag) 2 4:07
Beneil Dariush vann över Daron Cruickshank via submission (rear-naked choke) 2 2:48
Jared Rosholt vann över Josh Copeland via TKO (slag) 3 3:12

Ryan Benoit vann över. Sergio Pettis via TKO (slag) 2 1:34
Joseph Duffy vann över Jake Lindsey via TKO (head kick och slag) 1 1:47
Germaine de Randamie vann över Larissa Pacheco via TKO (slag)

Joel Larsson

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer