Nyhet

Inför UFC Fight Night 60 – Henderson vs. Thatch

Vi tar en noggrannare titt på helgens sammandrabbning mellan Benson ”Smooth” Henderson och Brandon ”Rukus” Thatch.

Helgens UFC-gala har drabbats av nästan osannolikt många skador sedan det utannonserades. Från att ha headlinats av Matt Brown vs. Tarec Saffiedine följt av Brandon Thatch vs. Stephen Thompson så står nu Benson Henderson mot Thatch som huvudmatch på galan. Dessutom möter Max Holloway, som slog Akira Corrassani i Globen i oktober, Cole Miller i co-main eventet.

Det nya kortet är inte nödvändigtvis dåligt för fansen. Benson ”Smooth” Henderson förlorade något kontroversiellt senast vi såg honom i en match mot kompisen Donald ”Cowboy” Cerrone. Smooth lovade då att snabbt komma tillbaka. Nu är det dags, och det i 170-pounds klassen istället för lättvikt vilket den vanligtvis superdeffade Henderson är van vid.

Smooth har fått kritik för de få avslut han åstadkommit i sin UFC-karriär. Hans motståndare, Brandon ”Rukus” Thatch, har däremot bara ett enda beslut på sitt record, som också utgör hans enda förlust. I videon nedan kan du se Thatch utnyttja sitt aggressiva clinch-game för att utmanövrera och besegra Paulo Thiago. Notera att Thatchs kickboxningsfokuserade stil inte är helt olik Donald ”Cowboy” Cerrones.

Benson Henderson å sin sida är känd för att kontrollera oktagonen och sätta tempot i matchen med hjälp av sin kondition och kvävande brottning. Hur väl han kommer att kunna hantera Rukus aggressivitet i den här högre viktklassen återstår dock att se. Här nedan kan du se Henderson vinna sin match mot Rustam Khabilov, Hendersons första avslut i UFC-karriären. Att Henderson är en kompetent fighter finns det inget tvivel om, men han behöver trycka av oftare. Annars finns det en risk att Thatch kommer att köra över honom i helgen.

Komplett matchkort:

Huvudkort (FOX Sports 1, 10 p.m. ET)

Benson Henderson vs. Brandon Thatch
Max Holloway vs. Cole Miller
Kiichi Kunimoto vs. Neil Magny
Daniel Kelly vs. Patrick Walsh
Michel Prazeres vs. Kevin Lee
Ray Borg vs. Chris Kelades

Preliminärt kort (FOX Sports 1, 8 p.m. ET)

Nik Lentz vs. Levan Makashvili
Efrain Escudero vs. Rodrigo Lima
Jim Alers vs. Chas Skelly
Tim Elliott vs. Zach Makovsky

Preliminärt kort (UFC Fight Pass, 7:30 p.m. ET)

James Moontasri vs. Cody Pfister

Joel Larsson

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer