Nyhet

Europamästerskapen i Judo i Glasgow inställda efter samarbetet med UFC

Europeiska judoförbundet (EJU): ”Brittiska judoförbundet når inte upp till kriterierna för att vara värdar för mästerskapen”.

För några dagar sedan rapporterade vi att Ultimate Fighting Championship, förmodligen världens största MMA-organisation, beslutat att stödja de europeiska mästeriskapen i Judo som fram till nu planerats hållas i Glasgow den nionde april. Till följd av det samarbetet har nu hela tävlingen ställts in och EJU söker nu efter en annan värdorganisation.

”Brittiska judoförbundet har gått in i ett avtal med en sponsor som inte uppnår europeiska judoförbundets ideal. Trots flera varningar insisterade de ändå på att hålla kvar vid avtalet”, skriver EJU på sin hemsida. Men brittiska judoförbundet har en annan uppfattning om hur det hela gick till.

”Efter att ha diskuterat med EJU sade vi upp vårt samarbete med UFC för att försäkra att vi fortfarande skulle få anordna mästerskapen. Vi är extremt besvikna över att mästerskapen togs ifrån oss på det här sättet och har stämt ett möte med EJU i hopp om att vända beslutet”, står det på mästerskapens hemsida.

UFCs inblandning i tävlingarna skulle involvera marknadsföring, ”branding” och promotion för mästerskapen riktad mot UFCs egen fanskara.

–Vårt mål var att hjälpa Judo nå en ny publik, öka promotionen och sälja biljetter. Det är en besvikelse att EJU inte kan se fördelarna med ett samarbete, säger David Allen, UFCs senior vice president.

Joel Larsson

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer