Nyhet

Hector Lombard fast för doping – femte toppfightern som åker fast i år

Hector Lombard vs. Rory Macdonald inställd och utbytt mot titelmatch i flugvikt efter beskedet.

Nyligen ställdes matchen mellan Hector Lombard och Rory Macdonald på UFC 186 in utan förklaring. Nu har anledningen trädit fram, och den stavas Desoxymethyltestosterone. Preparatet, som även kallas Madol, sägs vara 60 procent effektivare för muskelbyggande än testosteron men mindre androgent, vilket innebär färre biverkningar, enligt Steroid.com. Testet utfärdades i samband med kubanens match mot Josh Burkman på UFC 182.

Rory Macdonald får nöja sig med att vänta på en ny match, och så länge har UFC beslutat att flytta in en titelmatch i flugvikt mellan Demetrious ”Mighty Mouse” Johnson och Kyoji Horiguchi på UFC 186.

Vi är inte ens halvvägs in i det nya årets andra månad, och redan har fem ufc-fighters på hög nivå fastnat i dopingfiltret. Mest chockerande hittills har varit Anderson ”The Spider” Silvas positiva resultat efter hans match mot Nick Diaz på UFC 183. Lombards resultat är kanske inte lika förvånande.

Själv har Hector Lombard inte velat kommentera händelsen, och det är ännu oklart vilka påföljder som resultatet kommer att leda till.

Joel Larsson

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer