Nyhet

UFC samarbetar med EM-mästerskapen i Judo

2015 års Europamästerskap i Judo kommer att arrangeras i Storbritannien. I Glasgow, närmare bestämt. Nu går MMA-giganten UFC in och stöttar eventet som kommer att äga rum om drygt två månader.

För första gången någonsin ska EM i Judo gå av stapeln i Skottland. Men det är inte det enda som är spektakulärt med tävlingen. UFC går nämligen in, som världens största MMA-organisation, och ger mästerskapet sitt stöd för att sprida ocn stödja utvecklingen av kampsport runt om i världen. De kommer bland annat att hjälpa till att marknadsföra mästerskapet för att sprida denna ände av kampsportkroppen vidare till deras stora MMA-publik.

Den skottska UFC-fighterns Robert Whiteford har en bakgrund inom judon och han talar varmt om samarbetet.

– Det är fantastiskt att se samarbetet mellan olika discipliner, mellan mixed martial arts och individuella kampsporter. Detta är utvecklingen som sporter tar och det är viktigt att omfamna det. Att dela tekniker, färdigheter och kunskap är viktigt för en personlig, proffisionell och fysisk utveckling. UFC:s stöd till Europamästerkspaen i judo befäster det framåttänkadet, säger han i ett pressmeddelande.

Även David Allen, General Manager på UFC stämmer in i samma sång. Han säger att han är väldigt glad att få stödja tävlingarna i judo, via det brittiska kamsportsförbundet.

– MMA består av en rad olika kampsporter och för UFC är det viktigt att de individuella disciplinerna växer, så väl som att Mixed Martial Arts främjas. EM-mästerskapen i judo kommer att bli en otroligt bra plattform för fans och utövare där de kan se en sport i världsklass i en fantastisk stad.

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer