Nyhet

Anderson Silva och Nick Diaz testade positivt för doping respektive marijuana inför UFC 183

Mannen som kallas världens bästa fighter någonsin testade positivt för prestationshöjande medel inför sin match mot Nick Diaz, som i sin tur testade positivt för Marijuana. Vad betyder det här för stjärnornas kredibilitet?

MMA-världen skakades för några dagar sedan av beskedet att Anderson Silva testat positivt för dopingpreparaten Drostalone och Androstolene. ”Spindelns” motståndare på UFC 183, Nick Diaz, testade i sin tur positivt för Marijuana. Drostalone är en vanlig anabol steroid och Androstolene är ett tillväxthormon, medan Marijuana knappast kan sägas vara prestationsförhöjande.

Nick Diaz har testat positivt för Marijuana förut, det är varken förvånande eller något som ändrar bilden av honom. Men beskedet om Andersons resultat sätter inte bara matchen mellan Diaz och Silva i ett nytt ljus, utan hela Anderson Silvas karriär. Var det bara en engångsföreteelse? Hade Silvas doping att göra med rehabilitationen av hans skadade ben?

Vad som kanske är mest chockerande är att det tog så lång tid från att Anderson Silva genomförde dopingtestet till att resultatet kom fram.

–Tidsaspekten är oacceptabel. Vi har ordnat så att vi ska få resultatet inom sju dagar, menar Bob Bennett på Nevada Athletic Commission.

Om beskedet fanns tillgängligt efter bara sju dagar – varför fick då Anderson Silva ens gå upp i ringen mot Nick Diaz? Svaret är förmodligen lika enkelt som det är vanligt: Pengar.

Anderson Silva har nekat till anklagelserna och UFC har slutit upp bakom honom. Nu finns det många obesvarade frågor, men vad som står klart är att doping snabbt har blivit ett av kampsportstävlingars absolut största problem.

Joel Larsson

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer