Nyhet

Inför Glory Kickboxing 19 – Verhoeven vs. Zimmerman

På fredag går den nittonde Glory-galan i räkningen av stapeln. Men vad är ens kickboxning idag, och varför ska du bry dig?

Kickboxning. En dekokt av japansk fullkontaktskarate och thaiboxning som nådde stor popularitet i Nordamerika under 80-talet, och kulminerade i en explosion av fitnessvideos, kampsportsfilmer och jeans med specialstretch i grenen.

Men trots alla omkringliggande detaljer som kantat kickboxningens brokiga uppväxt så har sportens hjärta alltid legat i tävling. Sporten föddes i Japan när man ville pröva karatetekniker under fullkontaktregler, eftersom att slå varandra i tävlingskarate var otänkbart under sent femtiotal i Japan. I Nordamerika tog man snabbt till sig den nya spännande tävlingsformen.

Idag finns det inte så många rena kickboxningstävlngar kvar. MMA har absorberat mycket av den talang som tidigare sökte sig till kickboxning, och K-1, den klassiska jättepromotionen inom kickboxning, har gått från att anordna mängder av events till bara någon handfull per år.

Men så finns ju Glory Kickboxing. Glory är en uppstickare på fightingkartan som siktar på att anordna kickboxningstävlingar i annorlunda format, och den här gången står både en fyrmannaturnering och vanliga matcher på kortet.

I huvudmatchen möter tungviktaren Rico Verhoeven Errol Zimmerman i en match om bältet. I co-main eventet ser vi Joe Schilling möta Robert Thomas.

Fyrmannaturneringen går i Weltervikt och kommer att utse vem som blir näste man att fightas för GLORYs welterviktsbälte. Turneringsformatet är unikt för GLORY på den här nivån och innebär att kämparna får gå flera matcher på en kväll. Dessutom bjuds det på en rad superfights och Mike Tyson presenterar hela galan.

En gjuten natt helt enkelt. Galan börjar 00.30 och kan köpas på GLORYs hemsida.

Kolla in hela matchkortet och en promovideo här nedan.

Main Card
Rico Verhoeven vs. Errol Zimmerman For the Heavyweight Championship
Joe Schilling vs. Robert Thomas

Tournament
Nieky Holzken vs. Alexander Stetsurenko
Raymond Daniels vs. Jonatan Oliveira

Superfight
ames Hurley vs. Cedric Smith
Josh Jauncey vs. Max Baumert
Andy Ristie vs. Steve Moxon
Francois Ambang vs. Stephen Richards
Brian Collette vs. Myron Dennis
Xavier Vigney vs. Everett Sims

Joel Larsson

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer