Nyhet

SM-mästarinnan Elina Nilsson mot nya medaljer

Elina Nilsson knep thaiboxningsguldet under SM-veckan i Örebro, i damernas –71 kilo. Fighter Magazine tog sig ett snack med en glad mästarinna som redan verkar ha siktet inställt på kommande mästerskap.

Hej Elina och grattis till guldet!
Vad betyder en SM-vinst för dig som redan är en så meriterad thaiboxare?

– Det betyder mycket. Sverige är en väldigt stark thaiboxningsnation och Sverige har blivit bästa nation på tjejsidan vid ett par tillfällen under VM. Att vinna hemma betyder mycket för självförtroendet och att man är i bra slag. Dessutom är det biljetten in i landslaget.

 

Vad visste du om din SM-finalmotståndare Anna Strandberg sedan innan?

– Inte så mycket mer än att jag visste att hon var en stark up-and-coming fighter från Tip Muay Thai. Thaiboxning och kampsport överlag växer hela tiden, vilket är väldigt roligt och spännande. För min egen och thaiboxningens del innebär det att konkurrensen hårdnar hela tiden vilket gynnar och säkerställer bra utveckling inom sporten.

 

Hur såg ditt upplägg ut inför mästerskapet? Någonting som varit nytt eller annorlunda?

– Mitt upplägg inför mästerskapet innebär i vanlig ordning mycket träning och prioritering. Jag jobbar mer än heltid och dessutom i skift vilket i perioder blir nästintill omänskligt att få ihop. Mina förberedelser kräver rigorös planering, disciplin, och bra och väl genomtänkt träning – vilket min tränare, August Wallén och mina coacher Jens Fredholm, Fredrik Björnander med flera ser till att jag får. Utan coach-teamet och alla träningskamrater på Fighter Muay Thai skulle det inte vara möjligt. Vi har uppenbarligen gjort ett mycket bra jobb då vi blev bästa klubb på SM med inte mindre än fem guld och ett brons. Jag är oerhört stolt över klubben!

 

Hur jobbar du efter ett mästerskap? Vad ligger inom den närmsta tiden? Analys, vila eller kör du bara på mot nästa utmaning?

– Efter ett mästerskap ser jag till att vila ordentligt. Det är inte bara en fysisk utan också en mental urladdning. Jag brukar vila helt upp mot en vecka och därefter börjar jag om med grundträning vilket ofta innebär gym-pass, teknik-pass och konditionsträning. Jag ägnar också mycket tid åt utvärdering av satsningen som varit och hur själva matchen gick.
– Sen har är det match igen i maj men jag hoppas att det blir något där emellan också. Jag hoppas på flera matcher under året och min satsning inom thaiboxningen fortsätter i samma omfattning som tidigare.

 

Hur ser det ut på MMA-sidan? Är thaiboxningen numera ditt främsta fokus?

– Jag har inte släppt MMA:n men har valt att ge thaiboxningen utrymme senaste tiden. För att lyckas på mästerskap, nationella såväl som internationella, kräver förberedelserna 100% fokus och det finns inte utrymme att satsa parallellt på två idrotter.

Foto: STUDIOGRAFEN/ANTHONY SASTRE

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer