Nyhet

UFC 183: Anderson Silva Vs. Nick Diaz – Resultat och Gifs

Missade du nattens action? Vi ger dig resultat och bilder från UFC 183.

Närmare bestämt, vad händer med Anderson Silva och Nick Diaz nu? Vi fick igår natt se en match där ”The Stockton Kid” verkade både väl förberedd och sedvanligt respektlös (vid ett tillfälle la han sig ned och poserade mitt i första ronden), samt en Anderson Silva som varken tvekade inför att sparka med sitt rehabbade ben eller att gå in i våldsamma slagväxlingar.

´tumblr_nj2vj2FCG71rofocqo1_500

Till slut blev det ändå ”The Spider” som tog hem segern med precisa slag och sedvanligt bra fotarbete. Han lyckades träffa Diaz ofta och mycket och vann på enhälligt domslut. Efter beslutet bröt Silva ihop och grät i ringen, och tröstades av ingen annan än Diaz själv. Säga vad man vill om MMA, men fighters upphör aldrig att förvåna.

Vad kommer att hända härnäst för Anderson Silva? Ännu en rematch mot Chris Weidman kommer förmodligen att dröja, och när han tillfrågades i ringen om nästa steg svarade han att det viktigaste just nu är att spendera tid med familjen.

Från Nick Diaz är svaren dubbeltydiga. På presskonferensen efter matchen gav han inga tydliga besked på när vi kommer att få se honom i ringen igen.

tumblr_nj2v1arGte1rofocqo1_500

Thiago Silva gör spektakulär comeback i andra ronden

I kvällens näst bästa match enligt undertecknad såg vi Thiago Silva möta hajpade strikern Jordan Mein. Mein såg i första ronden ut att vara helt ostoppbar och träffade den mer klassiske thaiboxaren Silva med i stort sett alla slag som finns att tillgå. I andra ronden visade dock Silva att erfarenhet ibland är det viktigaste vapen en fighter har. Efter att ha pressat Mein med slag levererade brasilianaren en högerspark som grävde sig rakt in i Solar Plexus på amerikanen och vinsten var klar.

FalseTotalBobcat

Resultat

Anderson Silva def. Nick Diaz Decision (unanimous) (49-46, 50-45, 50-45) 5 5:00
Tyron Woodley def. Kelvin Gastelum Decision (split) (28-29, 29-28, 30-27) 3 5:00
Al Iaquinta def. Joe Lauzon TKO (punches) 2 3:34
Thales Leites def. Tim Boetsch Technical Submission (arm-triangle choke) 2 3:45
Thiago Alves def. Jordan Mein TKO (body kick and punches) 2 0:39

Preliminary Card (Fox Sports 1)
Miesha Tate def. Sara McMann Decision (majority) (29-28, 29-27, 28-28) 3 5:00
Derek Brunson def. Ed Herman TKO (punches) 1 0:36
John Lineker def. Ian McCall Decision (unanimous) (29-28, 29-28, 29-28) 3 5:00
Rafael Natal def. Tom Watson Decision (unanimous) (30-27, 30-27, 30-26) 3 5:00

Preliminary Card (UFC Fight Pass)
Ildemar Alcântara def. Richardson Moreira Decision (split) (29-28, 28-29, 29-28) 3 5:00
Thiago Santos def. Andy Enz TKO (punches) 1 1:56

Joel Larsson

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer