Nyhet

Akira Corassanis karriär är över: ”Det räcker nu.”

Den 32-årige Akira Corassani (12-6) mötte Sam Sicilia (14-5) under UFC on Fox 14. Redan efter 3 minuter och 26 sekunder i den första ronden träffades svensken av en vass uppercut som klart försatte svensken ut balans. Vinsten tilldömdes kort därefter till Sicilia via teknisk knockout. Nu förklarar Corassani att förlustmatchen blir hans sista i karriären.

Dustin Poirier i april 2014, Max Holloway i oktober 2014 och nu Sam Sicilia under helgens UFC on Fox 14. Så ser Akira Corassanis matchfacit ut efter hans senaste tre matcher. Tre förluster. Samtliga på knockout eller teknisk knockout. Ett facit som gör att svensken nu bestämt sig för att avsluta sin karriär som MMA-fighter.

– Nu är det hjärnan som pratar med mig. Det räcker nu, säger Akira i en intervju med Kimura.

Svensken gick under lördagsnatten/söndagsmorgonen sin 18:e proffsmatch men är nu tydlig med att han börjar ett nytt kapitel i livet. Utan MMA:n som följeslagare.

– Livet går i kapitel. Jag har haft en underbar karriär men nu är det över, avslutar Corassani i intervjun med Kimura.

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer