Nyhet

Play-by-play: Liverapportering från UFC Fight Night Stockholm

Ikväll tar den största MMA-galan i Europas historia plats i Tele2 Arena i Stockholm. 26 000 förväntansfulla fans från 44 olika länder är på plats för att ta del av detta historiska event, och givetvis är vi på Fightermag på plats för att rapportera live. Nedan kommer uppdateringar under hela natten – från första matchen …

03.58

En sorgsen Alex berättar för publiken hur mycket det betyder att de har kommit och stöttat, och att han älskar dem 100 gånger mer tillbaka än de älskar honom. Det är verkligen smärtsamt att se Alex så ledsen, och tårarna är inte långt borta här heller. Vi stänger med detta kvällens/nattens/morgonens liverapportering från Tele2 Arena, tack för att ni stannat med oss!

03.53

Rond ett. Alex öppnar med en snabb spark och fortsätter likadant. De ser spända ut och utbyter snabba slag på kort distans. Johnson slänger en hög spark och Alex kontrar med en mot benet. Publiken stampar i golvet och det fullkomligt dånar i arenan.

Alex skickar iväg en front kick men Johnson kontrar med en höger som sitter rakt på käken och Alex faller ihop. Han försöker backa undan men Johnson följer efter och får in flera träffar. Till slut faller han till marken och Johnson följer med ner. Alex försvarar en stund men när Johnson fångar hans arm under hans kropp är det slut. Johnson slår ut Alex och publiken tystnar på en sekund.

03.40

Till nationalsångens toner kliver vår hjälte ut. Det är högljutt nu.

03.37

Johnson kommer ut med mord i blicken och löften om våld i nävarna till ljudet av publikens burop. Atmosfären är nu återigen på topp.

03.28

Efter en snöplig co-main fight börjar spänningen långsamt höjas i arenan i väntan på the Mauler. Det är lite nervöst nu.

03.20

Publiken är uppenbart upprörd över resultatet – jublar när Dan kommer in i bild, han ler. Kanske är lite tröst att ha publiken med sig i alla fall! #Hendo4Ever

03.16

Mousasi inleder med långa slag, nyttjar sin reach riktigt rejält. Hendo försöker få till en fint, men som genom ett trollslag har Mousasi fått in en träff, och Henderson går ner på backen. Två träffar till så kastar sig domaren in och bryter, publiken buar upprört över beslutet och är väldigt besvikna över att se Hendo förlora. Det är väldigt oklart vad det var som fick Henderson att gå ned, även när vi ser reprisen är vi inte helt säkra vad det var som fick honom på fall, för träffen i skallen/bakhuvudet såg endast ut att graze:a Hendos huvud. Oavsett vilket – Gegard Mousasi tar hem vinsten via TKO.

03.09

Mousasi kliver rakt ut ur synthklubben in i Tele2 Arena och tar med sig musiken, med sedvanligt men i sammanhanget kontrasterande sömnig stil. Med 26 vinster under bältet är han dock en farlig motståndare för legend Dan Henderson. Hendo kommer ut till gammal hederlig patriotrock och ser precis exakt likadan ut som han alltid gjort.

02.58

Efter en trött match mellan Phil Davis och Ryan Bader är det nu dags för den gamle veteranen Dan Henderson att ta sig an holländaren Gegard Mousasi, förvånande nog i Middleweight, brukar inte båda tävla i Light Heavyweight? Oavsett vad så hoppas jag (Elin) personligen på att få se en H-bomb IRL. Det vore en fantastisk guldkant på den här kvällen, som tyvärr kan bli riktigt mörk om det är så att Alex inte plockar hem vinsten i nästa match. De senaste 6 matcherna för svenskar har slutat i förlust… (Bäckström, Akira, Latifi, Nilsson, Musoke, Akira igen)

02.54

Bader tar hem matchen på delat domslut.

02.51

Svårt att säga vem som har övertaget. Om vi fick gissa skulle vi säga att Bader tog hem den andra på grund av vändningen och positionen på marken.

Tredje ronden bjuder på mer av samma i form av ensamma slag och mycket rörelse. De verkar ha svårt att hitta sin rytm. Bader fångar Davis efter ett nedtagningsförsök i ett huvudlås och håller honom nere men Davis är för svettig och hal. Tiden rinner iväg och ingen av dem får till något nytt eller betydande. Vi går till domarna för ett beslut.

02.45

Bägge fighters kommer ut aktivt i rond två. Bader anfaller med några långa jabbar men Davis är för hal. En scramble slutar med båda emot burväggen. De är svettiga nu och verkar vara svårt att få grepp. Både Davis och Bader är dekorerade brottare och det är nog så att de tar ut varandra på den punkten. Publiken börjar redan efter halva ronden bli rastlös och buropen återkommer.

Fast i en clinch får båda in knän men ingen nedtagning kommer. Efter att de separerar går Bader på hårt men Davis skjuter in för en double leg som Bader försvarar. De hamnar i clinch igen och Davis tar rygg efter ett misslyckat försök till en uchi mata från Bader. Bader klättrar upp för buren och kommer loss och de avslutar ronden i en fortsatt clinch.

02.38

Ronden börjar avvaktande. De känner på varann; Davis stance är låg men Bader pressar. Ett tidigt nedtagningsförsök från Davis stoppas av Bader och ronden fortsätter. Davis fintar en till nedtagning och får in en snygg högerkrok. Bader känns tung trots att han rör sig mycket, Davis däremot har ett bra flow. De håller avståndet och fortsätter känna av varandra.

Ronden kännetecknades av trevande jabbar från båda och loopande högerslag från Davis men ingen av dem verkar komma till skott. Med 15-20 sekunder kvar börjar publiken tröttna och buar. Trist.

02.31

Bader äntrar arenan till ljudet av klassikern Paint It Black. Han ser fokuserad ut. Tydligen har han den högsta försvarsprocenten stående på 71,1%, Who knew. Phil ‘Triangeln’ Davis ser däremot småsömnig ut. Det här ska bli spännande.

02.25

Phil Davis mot Ryan Bader är nästa fight och ljudnivån börjar öka. Tele2 Arena är nästintill fullsatt.

02.23

Innebär den här förlusten slutet för Akiras karriär i UFC, eller kommer han att få en chans till efter två tunga förluster på knock? Kanske kommer kroppen inte klara mer, en är ju trots allt bara människa.

02.22

Nästan omedelbart i första ronden börjar publiken ropa ”Slå han på käften!” medan Akira känner in sin motståndare. Sicilia får in några schyssta träffar på Akira och kommer till clinch mot buren. När de kommer ut i distansen igen är det flera hårda slagutväxlingar, och med hjärtat i halsgropen känns det som att det kan bli en repris av matchen mot Max Holloway med en utslagen Akira mot buren, men ganska snabbt återfår Akira sin bas.

Men sen så händer det, Akira blir hårt träffad när han har ryggen mot buren och blir blixtknockad av Sicilia. En overhand gör slut på det roliga för honom, och Sicilia drar tummen över halsen i en segergest. Tung stämning bland svenskarna i publiken nu.

”Ajajajaj” – JM

02.14

Akira kommer in i fotbollströja, och publiken blir som galen! Visste ni att han spelat på fotboll på riktigt hög nivå, innan han började med kampsport? Det visste vi.

02.12

Akira Corassani mot Sam Sicilia är den första matchen på huvudkortet, kan Hamid göra en rejäl comeback efter senaste förlusten mot Max Holloway i Globen? Det återstår att se. Let’s get things started in here!

02.02

Nu jäklar drar det igång på riktigt! Huvudkortet ska officiellt börja, och den omisskännliga intromusiken dånar i arenan. Fantastiskt!

01.53

Kollegan knapprar. Nedräkningen har börjat.
Processed with VSCOcam with 1 preset

01.44

Alexander kommer upp på jumbotronen, god och glad med en kexchoklad!

01.42

Observation: antalet Red Bull-burkar i arenan har nu ökat markant.

01.40

Tumenov tar hem ett väntat beslut med resultatet 29-28.

01.37

Nico skjuter tidigt in för en takedown i rond tre men får den stoppad igen. Han ser plattfotad och tung ut varje gång han slår. Cedenblad fortsätter skrika tips och blir synbart mer och mer uppvarvad. Det kommer ett par till nedtagningsförsök men de är tyvärr för loja för att rå på Tumenov som försvarar bra med overhooks. Nico har tappat tandskyddet och domaren väntar på en öppning för att ge tillbaka den. Han ser rejält trött ut nu men Tumenov verkar å andra sidan inte ha mycket mer att ge heller. Han slänger ett-två-kombinationer men det finns inget riktigt driv bakom dem. Matchen är inte på långa vägar avgjord men Tumenov slåss som om han har den hemma redan. Med knappa minuten kvar låser Nico upp honom mot buren men Tumenov tar sig loss och kontrar med en egen nedtagning. Nico ställer upp direkt och tiden går ut.

01.30

Jycken står en liten bit framför oss, pepp och uppspelt. Han ropar råd men tveksamt om Nico hör något över dånet från publiken.

Rond två börjar och Nico går in i clinch efter en slagväxling men Tumenov sticker direkt. De står framför varandra och brawlar och Tumonev fortsätter fånga Nicos sparkar. Kanske dags att byta taktik? Bensparkar vore kanske smart. Det känns som en tidsfråga innan en kontring från Tumenov sitter bättre.

Tumenov börjar få igång sin boxning litegrann men Nico håller sin kant. Flera slag från Tumenov sitter på Nicos käke men inte tillräckligt bra för att fälla honom. Tumenov slåss bra från insidan och verkar kunna ta sig in lättare än i första. Nico verkar ha börjat tveka lite med sin sparkar. Med två minuter kvar ådrar han sig ett cut över vänster öga. De går in i clinch en kort stund men ingen får ett särskilt övertag.

Snabb ett-två-spark-kombination från Tumenov backar upp Nico som verkar störas av blodet som rinner in i ögat. Tumenov ser lätt ut på fötterna medan Nico känns mer avvaktande ut. Han skjuter in för en takedown men Tumenov försvarar bra och de båda separerar.

Ronden går till Tumenov som drev på mer än i första.

01.24

Musoke är i bra form, ser avslappnad ut. Tumenov är lätt på fötterna och dansar undan Nicos sparkar. Han fångar en och ger tillbaka med en höger men äter en krok för besväret. Publikstödet för Nico är starkt. Det är uppenbart att Tumenov vet att Musokes sparkar är farliga och försöker fånga dem vid varje chans som ges. Det börjar redan bli rött i sidan och på armen på Tumenov. Efter en hård träff mot sidan som Tumenov igen fångar kontrar Nico med en hård vänster och Tumenov nickar medgivande att den satt bra.

Det verkar vara svårt för Tumenov att komma in på livet på Nico. Han plockar många sparkar men lyckas aldrig hålla dem kvar och hans sidan blir bara rödare för varje gång han försöker. Han utdelar dock bra och snabba slag vilka backar upp Nico. Nico i sin tur börjar till slut variera sin boxning och sätter en front kick, ett par krokar och en switch kick i snabb följd.

Ronden slutar, förmodligen till Nicos fördel. Det bästa han gjort hittills är att kontra nästa varje gång Tumenov fångat hans sparkar.

01.18

Publiken buar osportsligt men Tumenov ser obrydd ut. Ljudnivå stiger avsevärt då Musoke dyker upp i bild. Leon Roberts dömer matchen.

01.16

Nu är de på väg ut och det blir ett tufft test för Musoke som möter en kille med nio vinster på knockout av 13 möjliga, de flesta i första ronden. Musoke har skarp kickboxning men det är möjligt att han är för avvaktande. Tumenov å sin sida har en lång fighter som är bra på att hålla avstånd att tampas med.

01.04

Snart är det dags för första svensken att gå match då Musoke möter Albert Tumenov. De flesta matcher på underkortet har gått väldigt fort så att efter denna är det en lång väntan till att huvudkortet börjar klockan två.

00.56

Robertson går in offensivt och vevar, kommer till clinch med en schysst bodylock. Trots flera kastförsök lyckas han inte få ner Aliev, som lyckas bryta sig ur clinchen. Robertson ser lite stel ut i det stående spelet, och Aliev clinchar upp honom mot buren. Det blir slagutväxling och clinchen bryts, Robertson kastar hårda släggor som missar då de mest bara är hårda men inte särskilt precisa. Aliev rör sig mycket och håller sig avvaktande, men plötsligt försöker sig Aliev på en snurrspark där han helt släpper garden och blicken vilket Robertson drar fördel av. En klockren smäll på hakan med den främre kroken och uppföljning med bakre handen, sen är matchen över. Robertson segrar!

”Lotto!” – JM

00.47

Sultan Aliev går in till en av de mest klassiska ingångslåtarna någonsin – Eminem med Lose yourself. Publiken gillar.

00.46

Ryssen är inte bara lurvig, han har också den mest tillknycklade näsa vi sett. Tur att det inte är en skönhetstävling (;

00.39

Vi gör oss redo för näst sista matchen på underkortet, då amerikanen Kenny Robertson ska ta sig an den lurviga ryssen Sultan Aliev. Kvällens första match i Welterweight!

00.36

Vi blickar ut över publikhavet och konstaterar att allt verkar gå ganska lugnt till, det är god stämning i arenan. Vakterna ser i det närmaste uttråkade ut.

00.33

”Vad snackar Joe om, han var ju helt väck och brottades med domaren?” – JM (Hemlig kommentator)

00.31

Makwan springer direkt in ett hoppknä från andra sidan buren som får Ogle på fall. Han avslutar matchen med ett par hårda slag rakt mot hakan med bara åtta sekunder gångna. The crowd goes crazy.

00.24

Makwan glider in till publikens jubel, också han med Allstars logga på sina kläder. Kollegan sittdansar till baktakten. Han har 8 vinster i baggaget, alla på submission. Ogle ser en smula mer businesslike ut med Team Alpha Male i släptåg. Pluspoäng för Fabers blå yllemössa.

00.21

Up next är finsken Makwan Amirkhani som möter Andy Ogle. Ogle har förlorat alla sina tre senaste matcher medan Amirkhani gör sin UFC-debut med ett record på 10-2.

00.21

Kylovs vinst över Nedkov var den tredje snabbaste submissionen i Light Heavyweight-divisionen i UFCs historia, 1:24 in i första ronden.

00.16

Dat duckface tho

duckface

00.09

Haha, Krylov och hans coacher tar en selfie i oktagonen i väntan på det officiella beslutet! Välförtjänt.

00.08

Matchen drar igång och Nedkov går snabbt in och försöker sätta en hård överhandshöger. Krylov kontrar och får efter några slag kontroll på Nedkovs nacke. Nedkov försöker verkligen få till sin nedtagning, men Krylov har ett stadigt grepp om halsen och lyckas inom kort få Nedkov att klappa på en stenhård giljotin. Snabbaste avslutet hittills ikväll!

00.02

Nedkov går in till riktigt svårmodig och långsam musik på vad vi antar är bulgariska, med Krylov får snabbt upp stämningen i publiken med lite hårdrock och en lappmössa på huvudet. (:

00.00

Nästa match att gå av stapeln är Nikita Kylov från Ukraina som möter Stanislav Nedkov från Bulgarien. Nedkov har en rätt skön tatuering på bröstet, nämligen en suplex! Kanske kommer vi att få se några riktigt klassiska brottarkast i denna match?

23.50

Rond två börjar som första ronden slutade med Taisumov som attackerar och Christo som backar. Christo gör ett lökigt nedtagningsförsök vilket Taisumov stoppar och häver honom åt sidan. Han följer upp med 4-5 snabba slag och gör processen kort med Christo innan en minut gått av ronden.

23.47

Christo kommer ut sans sponsorer. Taisumov rör sig mycket och sätter två hårda bensparkar varav den andra fäller Christo. Domaren ställer honom upp. Taisumov slänger fler bensparkar och sätter en snurrspark mot kroppen som får Christo att backa upp. Kort efter skjuter Taisumov in för en lätt double leg men verkar strunta i att fullfölja utan står kvar medan Christo flyger till marken. Christo fortsätter äta sparkar medan Taisumov rör sig bra i sidled. En till snurrspark sitter bra mot sidan och får Christo att andas ut tungt. Taisumov ser väldigt bekvöm ut i sin boxning till skillnad från Christo som ser stel och osäker ut. Ju längre ronden går desto ojämnare ser den ut.

Taisumov kontrar en trevande höger med två snabba slag och följer upp med en tredje snurrspark. Han clinchar upp Christo och tar enkelt ned. Christo rullar för en fot men Taisumov drar ut den. Efter ett par halvloja slag ner backar Taisumov och domaren ställer upp Christo. Mistluren går och ronden är slut.

23.37

Andra matchen på underkortet står mellan Mairbek Taisumov och Anthony Christodoulou, hädanefter kallad Christo. Taisumov gick 3 ronder ut i sina två första matcher men avslutade sin tredje motståndare brutalt och lär försöka upprepa bedriften mot greken Christo.

23.29

Domarsiffrorna kommer och det är som väntat ett enhälligt beslut, men oväntade siffror! Två domare dömer 30-27, och en dömer 30-25, alla till Bektics fördel. Stort jubel i arenan!

23.28

Bektics första raka slag i tredje ronden får Redmond redigt groggy, vilket Bektic givetvis utnyttjar för att få ned matchen på marken. Vi får se en klocka som visar att Bektic har spenderat drygt åtta minuter av matchen hittills i top, och om inte Redmond lyckas avsluta i den här ronden går han mot ett säkert avslut. Redmond gör sitt bästa för att skydda sig från botten genom att kontrollera Bektics posture, men Bektic håller sig stabilt i top och landar strategiska slag på en allt mer trött Redmond. Med trettio sekunder kvar försöker Bektic gå på avslut via submission, men Redmond släpper inte till.En solklar vinst för Bektic som dominerade totalt!

23.22

Redmond ser orolig ut i början av andra ronden, medan Bektic ser desto mer självsäker ut efter sin prestation i första ronden. Bektic pressar hårt stående och kommer in till clinchen och får ner Redmond på mattan, med en stabil kontroll. Han försöker passera till halvguard och lyckas efter ett par försök, och snart har han tagit sig hela vägen till crossbody. Bektic attackerar ansiktet med korta armbågar, vilket nog inte gör läget bättre för Redmonds redan cuttade ansikte. Redmond ställer sig upp mot buren, men Bektic lyckas iskallt hålla press och svepa ned honom på matan och hamna direkt i halvguard. Bektic jobbar aktivt i top och efter ett försök på kimura kommer han till mount och regnar hårda slag på Redmond som vänder ryggen till, med tio sekunder kvar försöker Bektic få till en strypning men klockan räddar Redmond.

23.17

I rondvilan får se vi att Redmonds cut sitter vid vänster ögonbryn, och det är ett rejält cut som stichern lappar ihop så gott det går.

23.16

Båda fjärderviktarna går in med en tight gard och rappa slag. Redmond går in för en doubleleg, men den vänds blixtsnabbt ab Bektic som hamnar i topp. Redmond har tidigt fått ett cut i ansiktet, och försöker ställa sig upp mot burväggen för att undvika Bektics slag. Han kommer upp för ett kort ögonblick men Bektic är snabb att få ner honom på backen igen. Återigen lyckas Redmond komma upp på fötter, men Bektic håller bra kontroll på hans kropp och får ner honom snabbt för att komma i topp igen. Redmond blir hårt kontrollerad på marken och blöder ymnigt i ansiktet, det är svårt att se vart cutet sitter. Ronden slutar med Bektic i top, och det här var solklart hans rond.

23.07

Nästa match i ordningen är Mirsad Bektic mot Paul Redmond från Bosnien respektive Irland. Redmond har en leprechaun på armen och några imponerande vinster i baggaget (tre på toehold!) trots hans ringa ålder om 23 år. Bektic går in till bosnisk Eurovision-power-rockballad som han sjunger med i.

23.00

Då var det dags för underkortet att dra igång! Punktligt som alltid när det är UFC det handlar om.

22.54

Första minuten av rond tre börjar återigen trevande. Vi undrar i båset vilken bakgrund de båda har då varken boxningen eller brottningen ser särskilt imponerande ut. Pesta får genom ren vilja ner Erokhin på marken igen och matar några lösa slag emot burväggen. Han jobbar in en hook med vänster ben och kommer upp på rygg men kan inte få in den andra då Erokhin har sidan mot buren. Slagen som kommer finns inte mycket kraft i.

Erokhin tar sig upp men Pesta fortsätter trycka honom emot buren. Till slut drar han sin motståndare ner och Erokhin håller instinktivt i nätet men det hjälper honom inte. Pesta hamnar i sidkontroll från vilken han levererar armbågar. Det är förvånande att han inte tar mount men efter någon halvminut låser han upp Erokhins arm i ett crucifix. Erokhin bryggar och kommer loss men sitter fortfarande fast i sidkontroll. Den sista minuten spenderar Pesta i samma position och matchen slutar med Pesta som vinnar på enhälligt domslut.

22.47

I rondvilan ser Pesta trött ut. Noterar i förbifarten att han bär Allstars logga på sina byxor.

Avvaktande start på andra ronden, båda ser rätt uttömda ut och andas tungt genom munnnen. De första två minuterna händer inte mycket. Pesta går in för en till halvtaskig nedtagning men stoppas lätt av Erokhin. Slagväxlingarna är inte så värsta tekniska. Erokhin har fått ett cut över vänster öga men det verkar inte störa honom.

Pesta signalerar en nedtagning ungefär en minut i förväg men av någon orsak lyckas han ändå. Stannar i guard och jobbar slag mot kropp och huvud. Han siktar uppenbarligen på såret Erokhin redan ådragit sig och verkar lyckas med att göra det värre. Blod rinner in i Erokhins öga som ändå ser lugn ut. Han gör dock inte mycket från sin rygg utan fokuserar mest på att hålla Pesta nere.

Ronden slutar på marken utan att någon får övertaget.

22.42

Bobby dömer andra matchen som börjar trevande men med våld i luften. De är två stora killar som båda är kapabla till one punch knockouts. Erokhins stance är låg men han pressar framåt. Pesta försöker sig på några halvhjärtade nedtagningar men Erokhin stoppar dem lätt. Ett par tunga slag viner från båda håll men utan någon clean träff. Pesta tar thai clinch och sätter ett knä som knappt träffar men går strax därefter in för en netagning. Han försöker jobba in armarna men Erokhin försvarar mot buren. Till slut lyfter Pesta och får ned sin motståndare direkt i sidkontroll. Erokhin behåller armen kring huvudet men där är den overksam. Pesta applicerar tryck mot Erokhins huvud och försöker några korta armbågar men ingen av dem får mycket uträttat. Erokhin jobbar upp ryggen mot buren för att kunna ställa sig upp men blir neddragen av Pesta varje gång. Han jobbar till slut upp men blir direkt nedslängd igen, denna gång till halvguard. Ronden slutar med Pesta på topp.

22.34

Erokhin, stor som ett hus, kommer ut till tung hiphop på ryska. Han ser sammanbiten ut. Pestas ingång är en smula mer lågmäld i form av Land of the Rising Sun.

22.30

Haha, på vägen ut ur buren spelas det säckpipemusik, kanske lite passande! Nu är det dags för nästa match, Viktor Pesta mot Konstantin Erokhin!

22.29

Seery höjer i slutet av matchen armarna i luften som en segergest, och det är möjligt att hans offensiva stil tog hem vinsten. Domarsiffrorna löd 30-27, 30-27, 29-28 och vinnaren är… Neil Seery!

22.27

Efter lite stående kamp lyckas Seery nästan ta ner Beal mot burväggen, men Beal lyckas ställa sig upp snabbt. Beal börjar sträcka sig mycket efter Seery i slagkombinationerna, och kanske kommer Seery ta möjligheten att få in en riktigt bra träff vid ett av de tillfällena. Salgkombinationerna intensifieras, och Seery blöder från ögat. Seery satsar på en nedtagning som landar i clinch mot burväggen, och han separerar ur clinchen med en hård armbåge. Beal gör ett halvdant tförsök till en takedown som först stoppas stenhårt av Seery, men sen lyckas Beal ändå få ner honom. Matchen avslutas med Beal i top, och rond tre är slut. Det här går till domarna.

22.21

Seery pressar på bra även i rond två, men blir petad i ögat av Beal ungefär 30 sekunder in i andra ronden. Direkt när matchen drar igång igen får Beal en träff i skrevet av Seery, och klockan stannar återigen. Seery går in för en stående giltotin som verkligen ser ut att sitta. Beal går ned på marken, lyckas ta sig till guard och komma ur giljotinen. Seery fortsätter att jobba offensivt från botten och får in en kimura, men även denna lyckas Beal escapea. Seery attackerar underifrån med armbågar mot huvudet, som inte ser ut att störa Beal allt för mycket. Seery försöker jobba till en triangel, men det blir scramble och Beal lyckas ta ryggen på honom. Ett tag ser Seery ut att vara illa ute, men han lyckas ställa sig upp. Direkt igen så tar Beal ner Seery, och återigen blir det scramble på mattan som slutar med Beal i top. Försök på armtriangel från Seery som inte sitter, och rondklockan ljuder. Slut på rond två, publiken har börjat vakna till!

22.14

Seery går in offensivt med både sparkar och slag, men Beal gör ett bra jobb för att hålla sig utanför. Beal får in ett slag som träffar Seery i skrevet, och efter ett snabbt bryt så fortsätter matchen. Beal slår sig in i clinchen och lyckas ta ned Seery, men han har problem med att passera en offensiv guard. Seery lyckas ställa sig upp mot burväggen och de separerar. Irländaren satsar hårt med overhands men får inte till det först, men när han lyckas pressa upp Beal mot buren får han in några riktigt bra slag. Beal håller sig utanför med defensivt fotarbete. Slut på rond ett.

22.08

Neil Seery vs Chris Beal är första matchen på early prelims, och de möts i flugvikt. Än har inte arenan fyllts upp, men av erfarenhet brukar det dröja en bit in på underkortet innan platserna är fyllda. När Bruce Buffers stämma ljuder i arenan vaknar publiken ordentligt, och nu är det dags för första matchen!

22.00

Nu är vi på Fightermag på plats inne i Tele2 Arena – jumbotronen är enligt källa den största någonsin i historien, och nog är den stor alltid. Ungefär en och en halv gång så lång som oktagonen. Precis klockan 22:00 sätts det igång, man kan inte anklaga UFC för att inte vara punktliga. Snart dags för första matchen!

Elin Bladh & Christoffer Holmqvist
Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer