Nyhet

Inte långt kvar till UFC 182 – Jones vs. Cormier

Natten till söndag är det alltså dags för en av UFC’s mest uppsnackade galor på länge, UFC 182: Jones vs. Cormier. Fientligheten mellan huvudmatchens aktörer verkar vara ihållande sedan den senaste presskonferensen. Men snart kommer frågan besvaras kring vem som blir den tyngre pjäsen i det här mötet.

Även fast UFC–galan har ett fightcard med elva matcher och 22 fighters så har snacket mest cirkulerat kring huvudmatchen. Jon Jones, med sina 20 vinster, står mot den obesegrade olympiern Daniel Cormier (15-0) som även han har ett imponerande facit. Jones som klassas som den bästa lättviktaren i modern tid, kanske till och med någonsin, har skickat tydliga signaler till sin motståndare: ”I will fuck you up”. Cormier har besvarat Jones hot med ett motlöfte om att överta hans plats som lättviktsmästare. Och någon kommer att få äta upp sina ord. Frågan är bara vem av dem det blir?

Jury går för vinst nummer sexton
Förutom Jones och Cormier så gör även två andra imponerade killar upp. Precis innan huvudmatchens crescendo så möts Donald Cerrone och Myles Jury. Den 26-årige talangen Jury är hittills obesegrad med 15 raka vinster, sju av dem på KO/TKO. Donald ”Cowboy” Cerrone, som står på andra sidan oktagonen, är lite äldre och har gått lite fler matcher. Där endast 6 av 31 matcher har slutat med förlust för ”Cowboy”.

Svenskhoppet Nilsson
Sen får vi ju såklart inte glömma det svenska hoppet Mats Nilsson som möter Omari Akhmedov. I tio långa månader har svensken väntat på den här UFC-matchen, som blir hans 16:e MMA–proffsmatch. Nilsson har även bytt viktklass och kommer att tävla i welterviktsklassen istället för i mellanvikten.

– En seger hade betytt precis allt för mig och jag är övertygad att jag kommer att vinna. Jag är beredd att underkasta mig all smärta och plåga mig till absurdum för att ta hem segern, säger Nilsson till Helsingborgs Dagblad.
Nilsson gick senast match mot Luke Barnatt under Gustafsson vs. Manuwa. En match som han tyvärr förlorade.

 

För dig som vill ladda inför söndagnatten, ta och kika på det här klippet.

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer