Nyhet

Resultat från Inoki Bom-Ba-Ye: Se Cro Cop vänstersparka Satoshi Ishii in i nästa år

En handfull fighters serverade en supé av knogmackor, lårkakor och submissions på nyårsafton, vi har resultat och bilder.

På nyårsafton är det tradition i Japan att fira in det nya året med kampsport. Så även 2014, då Inoki Bom-Ba-Ye anordnades av Inoki Genome Federation under årets sista timmar i Tokyo. Välkända namn som Mirko Cro Cop, Shinya Aoki och Satooshi Ishii firade in årsskiftet med några minnesvärda matcher.

Mirko Cro Cop hade äran att stå överst på matchkortet mot Satooshi Ishii. Ishii hade ett knappt övertag mot Kroaten i första ronden, men det vände när Cro Cop fyrade av en av sina patenterade vänstersparkar i andra ronden. Ishii blev skakad och Cro Cop följde upp med en slagkombination som sänkte motståndaren. Cro Cop förblir därmed tungviktsmästare i IGF.

En annan favorit i Japan, submission-esset Shinya Aoki, drog till med ett riktigt sällsynt lås, en twister, i sin match mot Yuki Yamamoto. En twister tas från en form av halvguardsposition bakom motståndarens rygg och vrider mot nacke och ryggrad i en plågsam kombination. Om det låter som grekiska kan du kolla in Aokis hantverk i klippet nedan. Efter matchen hoppade Aoki ut ur arenan med dubbla fuck you-fingrar i luften, en annan sällsynt teknik i MMA-sammanhang som vi tidigare sett från exempelvis Nate Diaz.

FamousSpiritedAnnashummingbird

Läs alla resultat här nedan.

Mirko Filipovic vann mot Satoshi Ishii via TKO (head kick and punches) – Round 2, 5:00
Chris Barnett vann mot Shinichi Suzukawa via TKO (punches) – Round 1, 1:57
Shinya Aoki vann mot Yuki Yamamoto via submission (twister) – Round 1, 1:21
Justin Willis vann mot Yusuke Kawaguchi via TKO (punches) – 1, 0:43
Ramazan Esenbaev vann mot.Kiuma Kunioku via majority decision
Yusuke Masuda vann mot Ryo Sakai via split decision
Ryo Sakai vann mot Tsuyoshi Kurihara via unanimous decision
Yusuke Masuda vann mot Takaaki Oban via split decision
Shuji Morikawa vann mot Katsuyoshi Sasaki via unanimous decision
Joel Larsson

Kommentarer