Nyhet

SM i shootfighting och amatör-MMA – referat och resultat

Igår gick SM i shootfighting och amatör-MMA av stapeln på Nexus i Stockholm. Det var en lång tillställning med hela 24 matcher, men det bjöds på en hel del spänning och bra krig. Nivån på svensk MMA är på frammarsch och nya talanger kan frodas i de tävlingar som erbjuds av ligan. Fighter Magazine var …

Eftermiddagen inleddes med shootfighting. Sammanfattningsvis kan man säga att det var mycket hjärta och kämpaglöd i dessa matcher. Många som gick in för att kriga. Och under eftermiddagen fick vi se många avslut, allt ifrån ett par giljotiner till hårda huvudsparkar.

Herrar Bronsmatch Bantamvikt
Isomäki-Krondahl Magnus
Sandviken Budo & Kampsportsklubb
Shootfighting
-61,2
Gonzalez Sebastian
Norrtälje MMA
Sebastian vinner på en tight giljotin i första ronden. Sebastian visar mycket glädje efter ett snabbt avslut och en bronsmedalj runt sin hals!

Herrar Bronsmatch Fjädervikt
Stjern Patrik
Freestyle Academy Sweden IF
Shootfighting
-65,8 kg
Kumar Benny
Allstars Kampsportsförening
Benny vinner på walkover eftersom Patrik blir nekad att gå match av läkaren. Misstänkt ringorm ligger bakom.

Herrar Bronsmatch Lättvikt
Leinonen Jonathan
Gladius MMA
Shootfighting
-70,3 kg
Jonsson Linus
Linköping Budoklubb
Jonathan vinner på en giljotin i första ronden. Ronden börjar med en vild slagväxling, kämparna hamnar i clinch mot buren, Linus försöker ta ner men hamnar i en giljotin och blir avslutad.

Herrar Bronsmatch Weltervikt
Miletic Bruno
Frölunda Kampsport Center
Shootfighting
-77,1 kg
Rokka Andreas
Sandviken Budo & Kampsportsklubb
Andreas vinner på armbar i första ronden efter att ha åkt på några tunga sparkar av Bruno som sparkar omkull Andreas. Bruno följer Andreas ner och Andreas jobbar snabbt in en hög guard och en tight armbar.

Herrar Bronsmatch Mellanvikt
Farhat Bilel
GBG MMA
Shootfighting
-83,9 kg
Inostroza Sanchez Manuel
Allstars Kampsportsförening
Bilel vinner på knock i första ronden, en perfekt tajmad huvudspark avslutar Manuel som kommer in i buren väldigt taggad. Vilda slagväxlingar leder in till clinch, när de separerar från clinchen tappar Manuel guarden medan han backar och Bilel kapitaliserar med en perfekt tajmad huvudspark. Bilel visar sedan fin sportmannaandra genom att bli genuint orolig för sin motståndare som blivit hårt knockad och behöver ses om av läkare.

Herrar Bronsmatch Lätt Tungvikt
Tecle Jeremy
Pancrase Gym
Shootfighting
-93,0 kg
Nandin Pierre
Kampsportscentret Linköping
Pierre vinner på knock i första ronden, och än en gång är det en hård huvudspark som sätter punkt för matchen. Ronden inleds med fin boxning från båda håll och ett bra fotarbete. Det är en intressant och spännande match att följa. Pierre får iväg en lurig spark, en form av brazilian kick, som träffar Jeremy nästan bakom nacken och Jeremy går i backen.

Därmed är bronsmatcherna över och vi har fått se några bra avslut och mycket hjärta från fightersarna. Finalerna inleds med en dammatch.

Damer Final Flugvikt
Ikoona Filippa
Pancrase Gym
Shootfighting
-56,7 kg
Saxmark Anja
Gladius MMA
Anja vinner på enhälligt domslut. Matchen börjar med intensiva slagväxlingar och mycket jobb mot burväggen. Anja får en nedtagning i första ronden men Filippa lyckas vända på marken. Ronden avslutas med positionsspel på marken. I rond två tar Anja ner ganska tidigt och kontrollerar sedan toppen resten av ronden, detta ger henne segern.

Herrar Final Flugvikt
Montoya Espinoza Stefan
SBC Stockholm
Shootfighting
-56,7 kg
Altas Serdar
Hilti Fightcenter Uppsala
Stefan vinner på delat domslut. Det är en jämn match där Stefan lyckas få in nedtagningar på Serdar som snarare verkar vilja hålla matchen stående och får iväg några intensiva slagserier emellan de lyckade nedtagningarna från Stefan.

Herrar Final Bantamvikt
Rydén Dennis
Coloseum/Skövde
Shootfighting
-61,2 kg
Georgis Rodi
Forca Fighting
Rodi vinner på en kneebar i första ronden. Rodi känns som en dominant grappler som snabbt och säkert tar matchen till marken, där han snabbt börjar arbeta aktivt och får sitt avslut.

Damer Final Fjädervikt
Villagran Ambar
Allstars Kampsportsförening
Shootfighting
-65,8 kg
Holm Cornelia
GBG MMA
Cornelia vinner på enhälligt domslut. Matchen kan bäst sammanfattas med mycket hjärta. Båda kombattanterna går in hårt och det blir tunga slagväxlingar, mycket arbete i clinch mot burväggen och några hårda nedtagningar. Cornelia känns framför allt starkare i clinchen och lyckas sno åt sig vinsten med tungt grindande.

Herrar Final Fjädervikt
Mishko Deilshad
Örebro MMA Center
Shootfighting
-65,8 kg
Schälander Daniel
Allstars Kampsportsförening
Daniel vinner på enhälligt domslut. Det mesta av matchen utspelar sig på matchen och det är en aktiv match med mycket positionsväxlingar och svep. Ingen hotar egentligen några tydliga avslut utan Daniel lyckas få ut bättre positioner och kniper på så sätt guldmedaljen.

Herrar Final Lättvikt
Olsson Matthies Jacob
KFUM Fightzone Malmö
Shootfighting
-70,3 kg
Junebro Patrik
Kaisho MMA
Patrick vinner på enhälligt domslut. Det är en teknisk match med många finter inledningsvis. Båda herrarna visar upp en respektabel arsenal med varierade attacker; slag från olika vinklar, sparkar och knän. Kombatanterna hamnar i slutet av första ronden i en kamp om fotlås – akilles vs. toe-hold – där ingen lyckas få till avslutet innan tiden går ut. Rond två får Patrik in en nedtagning men fastnar i en triangel. Den sitter inte riktigt och Patrik tar sig ur och får segern baserat på fler rena träffar och närmare till att hota med avslut.

Herrar Final Weltervikt
Berbatovci Llukman
Forca Fighting
Shootfighting
-77,1 kg
Ahlsson Jonas
Gladius MMA
Llukman vinner på armbar i första ronden. Återigen visar fightern från Forca på stark grappling och får in en tight armbar ganska tidigt in i första ronden.

Herrar Final Mellanvikt
Karlsson Daniel
Gladius MMA
Shootfighting
-83,9 kg
Carlsson Henrik
Linköping Budoklubb
Henrik vinner på enhälligt domslut. Henrik visar tidigt på dominans i en ganska ensidig första rond. I andra ronden lyckas Daniel både ta en giljotin och ta rygg på Henrik och hotar med avslut. Henrik lyckas dock vända och vinner matchen på ren dominans i de flesta distanser.

Herrar Final Lätt Tungvikt
Brodzik Lukas
GBG MMA
Shootfighting
-93,0 kg
Day Laurence
Allstars Kampsportsförening

Laurance vinner på rear naked choke i första ronden. Laurance öppnar med vilda slag och Lukas får en räkning tidigt i första ronden. Därefter trycker Laurence upp Lukas mot burväggen, tar ner, passerar, tar ryggen och avslutar Lukas på en rear naked choke.

Därmed är shootfightingen avgjord och eftermiddagen övergår till tidig kväll när amatör-MMA inleds i buren. Även amatör-MMA:n inleds med matcher om bronsmedaljen.

_MG_9482

Herrar Bronsmatch Fjädervikt
Agneby Ante
Gladius MMA
Sweden
Amatör MMA
-65,8 kg
Jonsson Robin
Escalate MMA
Sweden
Ante vinner på armtriangel i första ronden. Ante tar tidigt ner Robin, som dock tar sig upp igen mot buren efter en del kämpande på marken. Ante tar ner igen, lyckas passera, tar sig till mount och lyckas därifrån koppla en armtriangel som har får klapp på när han klivit av mounten till sidkontroll.

Herrar Bronsmatch Weltervikt
Karlsson Axel
Gladius MMA
Sweden
Amatör MMA
-77,1 kg
Ekeström Simon
Sundsvalls Budoklubb
Sweden
Axel vinner på enhälligt domslut. Båda öppnar med hårda slagkombinationer. Axel tar ner, fastnar i guard och nästan i en triangel. De tar sig upp och samma scenario upprepar sig. Simon lyckas även mounta Axel, fortfarande med en triangel kopplad. Axel kämpar sig loss, kommer till topp och släpper upp Simon. Rond ett slutar. I rond två träffar Simon bra med en höger, Axel hämnas med hårda sparkar. Axel tar ner igen och får in lite ground n pound. Simon lyckas vända och tar rygg, Axel lyckas vända igen och avslutar ronden med hård ground n pound från topp guard.

Herrar Bronsmatch Mellanvikt
Rabhi Heytham
Gladius MMA
Sweden
Amatör MMA
-83,9 kg
Olsson Eddie
Frontier MMA
Sweden
Eddie vinner på enhälligt domslut. Eddie inleder hårt med tunga slagkombinationer. Rabhi försöker ta ner men misslyckas. Eddie trycker upp mot buren och får iväg lite knän. Rabhi vänder mot buren och får till en nedtagning efter att ha straffat med lite slag och knän. Rabhi tar rygg men Eddie lyckas vända, tar topp och straffar med ground n pound. De kommer upp, Rabhi försöker ta ner igen men blir stoppad av Eddie som träffar med både slag och knän. Rond ett slut. I rond två träffar Eddie mer och bättre med sin boxning, Rabhi försöker flertalet gånger ta ner men blir stoppad. Eddie tar rygg i stående clinch och får iväg flera knän. Rabhi försöker ta ner igen, misslyckas men får ryggen i clinch mot buren. Hämnas med några knän men ronden tar slut. Eddie står som vinnare tack vare mer träffar och fint nedtagningsförsvar.

Herrar Final Bantamvikt
Rafigh Edris
Allstars Kampsportsförening
Sweden
Amatör MMA
-61,2 kg
Vidovic Renato
Gladius MMA
Sweden
Renato vinner på TKO (ground n pound) i andra ronden. Avvaktande start från båda där de känner in varandra och letar luckor. Edris får in en enkel nedtagning och hamnar i halvguard. Edris tar rygg men lyckas inte avsluta. De kommer upp, Edris får nedtagning och rygg/halvguard igen. Renator skakar av sig Edris, ställer sig upp och blir nedtagen igen. Får ta emot slag från stående Edris. Rond ett slut. Rond två inleds med sparkar från båda och Edris tar återigen ner. De kommer upp och Edris tar ner flertalet gånger. På marken lyckas Renato vända och ta mount. Han tappar mounten, de kommer upp, Renato får in några bra träffar och Edris tar ner igen. Renato lyckas vända på marken, tar mount och släpper lös en storm av hårda slag – domaren bryter och Renato står som segrare på TKO på grund av ground n pound.

Herrar Final Fjädervikt
Incir Amed
Örebro MMA Center
Sweden
Amatör MMA
-65,8 kg
Moya Joel
Sleipnir IF
Sweden
Joel vinner på enhälligt domslut. Matchen går tidigt till clinch och kriget utkämpas främst i clinch mot buren. Joel lyckas få nedtagning och tar rygg. Amed tar sig upp, Joel träffar med slag. Resten av ronden och nästa rond utkämpas mest i clinch mot väggen där Joel får några nedtagningar, passerar till ryggen och lyckas straffa med lite slag på backen – vilket även ger honom vinsten trots att Amed ofta har överhanden i clinchen mot burväggen.

Herrar Final Lättvikt
Olsson Tim
Pancrase Gym
Sweden
Amatör MMA
-70,3 kg
Andersson Johan
Västerås FightClub
Sweden
Johan vinner på giljotin i andra ronden. Johan öppnar med hård lowkick som träffar fint men blir sedan upptryckt mot burväggen. Tim lyckas ta ner och träffar några slag på backen. Johan tar sig upp och hämnas med fina knän i clinchen. Samma scenario upprepar sig sedan ett antal gånger tills ronden är slut. I rond två dyker Tim mot burväggen och fastnar direkt i en giljotin som Johan lyckas avsluta.

Herrar Final Weltervikt
Karlström Biller Oskar
Nova MMA Eskilstuna
Sweden
Amatör MMA
-77,1 kg
Westlund Adam
Söders Fight Gym
Sweden
Adam vinner på delat domslut. Båda herrarna öppnar med hårda slag som träffar ganska väl. Oskar tar ner och jobbar lite slag från topp innan Adam nästan får in en armbar, men istället jobbar in halvguard och sedan guard. Oskar lyckas passera och tar mount men Adam jobbar sig ut igen och går till guard via halvguard där Oskar lyckas få iväg lite slag. Rond ett slutar och Oskar bör ha vunnit den. I rond två försöker Oskar ta ner igen men misslyckas och hamnar under. Adam jobbar lite slag från topp innan de blir uppställda. Sedan försöker Oskar ta ner men hamnar under två eller tre gånger till. Adam lyckas ta både mount och backmount och straffa med en del slag. Detta ger honom ronden, och även matchen på split decision.

Herrar Final Mellanvikt
Hurtig Daniel
Gladius MMA
Sweden
Amatör MMA
-83,9 kg
Akman Rostam
Fight Zone Stockholm
Sweden
Rostam vinner på enhälligt domslut. Rostam träffar tidigt i första ronden och trycker sedan upp mot burväggen. Kampen går där fram och tillbaka men Rostam får in mer slag och tunga knän i clinchen. Rond ett slutar och rond två inleds med vilda slag från båda håll. Daniel träffar något bättre och Rostam byter taktik till att återigen trycka upp mot burväggen. Han lyckas ta ner och tar ryggen på marken. Han får inte till något avslut och de kommer upp men Rostam träffar fint med tunga knän. Rostam tar ner igen, Daniel kommer upp. Rostam träffar med tunga slag. Daniel försöker ta ner men blir istället uppclinchad mot buren. Daniel lyckas få en oväntad nertagning mot väggen, Rostam kämpar sig upp, Daniel tar ner igen och får in några slag. Rostam kommer upp igen och dominerar resten av ronden i clinch. Detta tillsammans med fler rena träffar ger honom segern.

Herrar Final Lätt Tungvikt
Marcusson Alexander
Stenungsunds Kampsportsakademi
Sweden
Amatör MMA
-93,0 kg
Enontekiö Robin
Makasakeen Falkenberg MMA / BJJ
Sweden
Robin vinner på rear naked choke i andra ronden. Robin dyker och blir utsprawlad, vilket sedan upprepar sig flertalet gånger. Till slut får han sin nedtagning med Alexander kämpar sig upp mot buren. Robin tar ner igen men Alexander tar sig återigen upp med hjälp av burväggen. Sedan avslutas ronden med att Robin dyker och Alexander sprawlar. Detsamma händer gång på gång i rond två. Robin lyckas dock träffa hårt och Alexander går ner, Robin följer honom ner, tar ryggen och avslutar på en rear naked choke.

Peter Borge

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer