Nyhet

Vinst för Lawler och Pettis i UFC 181

Många av oss låg säkert och sov när huvudmatcherna från UFC 181 sparkades igång, natten till söndag. I Las Vegas, Syndens stad, besegrande Robbie Lawler Johny Hendricks och Anthony Pettis ströp ut Gilbert Melendez efter mindre än halva matchen.

Under helgens UFC 181 får man ändå säga att titelmatcherna stod i händelsernas centrum. I kampen om welterviktstiteln möttes Lawler–Hendricks och lättviktstiteln gjordes upp mellan Pettis och Melendez. Just matchen mellan Pettis–Melendez blev en underhållande historia där Pettis imponerade stort. Han avslutade sin motståndare 1:53 in i den andra ronden då han lyckades få in en guillotine choke på sin meriterade motståndare. Förutom att vinna titelmatchen i lättvikt så blev Pettis prestation även prisad som en av två utvalda ”Performance of the Night”.

Den avslutande huvudmatchen fick avgöras efter full tid via ett delat domslut. Där tilldömdes tillslut Robbie Lawler både vinsten och welterviktstiteln mot Johny Hendricks. Poängkorten slutgiltiga dom löd: 48-47, 47-48 och 49-46, till den purfärske welterviktsmästaren Lawlers favör. Hendricks kommenterade förlusten genom att säga:

“I’m not going to take anything away from Robbie Lawler. Robbie fought good. He deserved to get his hand raised tonight. Look at the fourth and fifth round; I just didn’t fight.”

Efter matchen har dock diskussionerna gått heta på sociala medier, där åsikterna om domarbeslutet har debatterats fram och tillbaka, av både fans och experter.

Vem vann enligt dig?

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!
Etiketter

Kommentarer