Nyhet

Iman Darabis nästa match i sikte

Fighter Magazine fick syn på Pancrasefightern i folkvimlet på Superior Challenge och tog därför en pratstund med henne om den inställda IRFA 7–matchen och hennes framtid. För det finns en ny match, även om hon är förtegen om den.

Varför blev din senaste match inställd?

– Först blev min tilldelade motståndare skadad. Sen ställdes matchen in för att de inte hittade någon ersättare på så kort varsel, eftersom det hände 1,5 vecka innan galan. De frågade en massa fighters runt om i Europa men ingen tackade ja. Varför vet jag inte. Antingen var det för tätt in på eller så ville de inte riskera sitt record.

Fanns det någon dialog med dig om det från promotern?

– Dem sa att de tittade runt men att ingen ville tacka ja. Jag var nästan beredd på att möta en kille, jag frågade till och med efter det.

Så du var matchladdad in i det sista?

– Verkligen. Jag hade tränat stenhårt inför matchen med ett klubbyte och med nya coacher. Jag låg faktiskt på matchvikt en vecka innan, så det var lite jobbigt att känna att allt var lite i onödan.

Hur laddar du om nu?

– Jag kommer ligga kvar på matchvikt och försöka få någonting på kort varsel men våren ser riktigt bra ut. Med en organisation som jag inte får prata om, men det ser i alla fall riktigt, riktigt bra ut.

Du vet alltså när du kommer gå match nästa gång?

– Ja, det vet jag. Men jag får inte säga någonting om det mer än att det ser väldigt bra ut.

Hur trivs du på Pancrase?

– Riktigt bra. Jag har underbara coacher, bra sparringspartners, speciellt killar, som pushar mig. Killar kan ofta säga ”håll käften och kör”, tjejer kan inte det på samma sätt.

På vilket sätt är träningen annorlunda på din nya klubb?

– Förut så jobbade jag mycket separat med mitt stående game och med mark. När jag gick över till Pancrase så körde vi MMA, helt enkelt. Istället för att tänka ”Iman, såhär ska du tänka om du kör boxning” så blev det istället ”såhär ska du tänka om du möter någon med en boxarbakgrund”.

Varför gjorde du bytet dit?

– Jag behövde tryggheten. Förut så var jag själv, eftersom jag var på en BJJ–klubb och tränade MMA, så jag fick alltid fråga efter sparring. Nu är allting ordnat och jag behöver bara vara ombytt och klar så kör vi. Förut så var jag tvungen att strukturera allting.

– När man väl kommer upp på en högre nivå så måste man ha det strukturerat för att få koncentrera sig på sin träning.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer