Nyhet

Simon ”Toyboy” Sköld efter vinsten i Superior

Han avslutade underkortet på Superior Challenge 11 med en TKO–vinst och har nu tre raka avslut i protokollet. Fighter Magazine pratade med vinnaren efter gårdagens urladdning.

Vad är din bild av din egen matchinsats?

– Jag kände mig väldigt stabil i alla delarna av första ronden och i andra ronden så var jag betydligt piggare än honom. Han skickade iväg någon spark och jag fick ner honom på marken och det var början på slutet för honom. Så min gameplan fungerade.

Och hur såg den ut?

– Att vinna alla ronderna eller att avsluta honom på vägen.

Hur har resan, från dina två senaste matcher fram tills hit, sett ut?

– De senaste tre matcherna har jag haft ett ganska liknande upplägg men eftersom jag mötte en mer stående fighter idag så har jag tagit in Nils Widlund som har hjälp mig med hela mitt game. Det bidrog till att jag kände mig väldigt trygg idag.

– Sen har jag fått vara skadefri hela vägen och känner mig nu väldigt fräsch såhär direkt efteråt. Efter lite återhämtning så är planen att gå match igen i början av nästa år.

Hur mycket har du jobbat mentalt inför den här matchen?

– Mycket! Det har jag gjort sen förra året då jag var med i ”Slå han på käften” då jag och Martin Lidberg började jobba ihop. Efter det har jag bara fortsatt.

Hur har det hjälpt dig?

– Det har hjälp mig att fokusera på rätt saker så att jag kan ta fram aggressiviteten när det väl gäller. Problemet har varit att jag inte vågat ta fram just aggressiviteten för att jag har inte vetat om jag kan hantera den. Men nu har jag hittat ett sätt att ta fram det jag behöver för att fortsätta vinna.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer