Nyhet

Inför IRFA 7: Oliver Enkamp

På lördag ställs Oliver Enkamp mot Lukasz Bieniek på IRFA 7. Trots att hans träning haft vissa avbrott så är känslan god. Oliver Enkamp klarade invägningen på Morningston Hotell galant. Han har enligt honom själv haft en bra men annorlunda uppladdning inför lördagens match. Träningen som han velat öka mot slutet har istället fått vara lite …

Oliver Enkamp klarade invägningen på Morningston Hotell galant. Han har enligt honom själv haft en bra men annorlunda uppladdning inför lördagens match. Träningen som han velat öka mot slutet har istället fått vara lite mer försiktig, då han både spräckt trumhinnan och ådragit sig ett jack i huvudet under tidigare trainingcamps.

– Skadorna är inga problem i sig nu men det har såklart blivit avbrott i min träning. Men, det stör mig inte nu och det kommer inte störa mig imorgon. Nu är det bara den roliga biten kvar.

Sist vi såg honom på IRFA så mötte han Guram Kutateladze, en match som han vann efter tre fullrondare och nu står en ny motståndare i fokus.

– Jag har kikat på hans (Bieniek) senaste match på youtube men inte så mycket mer. Jag lägger inte så mycket fokus på honom utan jag tänker alltid på mig själv. Går man in med en gameplan baserat på motståndaren så är det lätt att det låser sig. Det är bättre att improvisera och bara gå in och fightas. Det är så jag kör.

Att Bieneik gått dubbelt så många matcher som Oliver ser han inte som något större problem. Han ser honom som en intensiv fighter men menar på att han själv är på en helt annan teknisk nivå än sin motståndare, vilket kommer visa sig.

– Min magkänsla inför morgondagen är bra. Den säger mig att matchen kommer avslutas tidigt.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer