Nyhet

Internationella Judoförbundet: Judokas i andra sporter innebär ”spirituell smitta”

Uttalandet togs snabbt bort efter överväldigande negativ respons, läs det här.

Ett uttalande från det internationella judoförbundet har orsakat svallvågor genom judovärlden. I det säger judoförbundet bland annat att man vill hålla sin organisation ”ren”, och att man önskar försvara sitt arv.

Häromdagen rapporterade vi om ett mail som gått ut från judoförbundet som förbjuder rankade judokas att medverka i tävlingar i andra sporter än Judo, och det här är alltså den senaste utvecklingen i frågan.

I uttalandet står även att ”IJF alltid agerar med sina atleter och sportens bästa i åtanke”. Men med tanke på den massiva kritik som mötte judoförbundet efter nedanstående uttalande så kan man fråga sig om det inte är vad utövarna tycker som borde räknas, istället för vad IJF tycker.

Joel Larsson

judo

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer