Nyhet

Jon Jones vill gå utanför sin viktklass – men inte mot Anderson Silva

En två timmar lång sparringsession i måndags är så nära som de två kämparna kommer till att möta varandra, enligt Jones.

Två levande legender kolliderade igår i ringen, som synes i bilden ovan. Men det var inte i tävlingssyfte, utan för att träna. Och enligt UFCs regerande lätt-tungviktsmästare Jon Jones så kommer de båda aldrig att möta varandra.

–Jag skulle aldrig möta Anderson. Aldrig. Någonsin. Jag skulle inte vilja förlora mot honom och inte vinna mot honom, säger Jon Jones.

Däremot är mästaren öppen för att, efter matcherna mot Cormier och vinnaren mellan Gustafsson/Johnson, gå utanför sin division, och då uppåt i viktklasserna, då han skulle tycka att divisionen var ”rensad” då.

– En kille som (Fabricio) Werdum, han hade jag tävlat mot vilken dag som helst. Eftersom att han inte är särskilt stor. De tungviktarna som jag tror hade gett mig mest problem är de allra största, säger han.

Det återstår att se om mästarens planer blir verklighet eller om någon av de andra lätt-tungviktarna lyckas sätta käppar i hjulen för honom.

Joel Larsson

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer